Idol-Albins okända koppling till Carola Häggkvist – avslöjandet i direktsändning

Idol 2022

Albin Tingwall är en av de tävlande i Idol 2022.
Under fredagsfinalen avslöjades en okänd koppling.
Idolen har till en av Sveriges största artister – nämligen Carola Häggqvist.
Idol-Klara Almström avslöjar verkliga relationen till Sebastian: “Extra syskon”
0:24

Efter reklamen: Idol-Klara Almström avslöjar verkliga relationen till Sebastian: “Extra syskon”

(0:24)

Slå på ljud

Det har varit en lång Idol-säsong och nu återstår endast fem tävlande. I fredagens deltävling fick idolerna sjunga två låtar var. Den första, en cover som skulle göras tillgänglig på Spotify.

Den andra låten fick de dock inte välja själva, det var istället de fyra jurymedlemmarna som bestämde vilka nummer idolerna skulle framföra.

Efter en spännande Idol-kväll med tolv olika framträdanden var det till slut Luka Nemorin och Ida Hallquist som hängde löst. Ida fick minst röster och lämnade därmed programmet.

Albin i tårar – efter Idas uttåg i Idol 2022

Redan tidigt i Idol-säsongen började det ryktas om en romans mellan Ida och Albin. De delade även hotellrum under en period – något som Hänt tidigare skrivit om. Men de skulle senare komma att dementera ryktena. Det som dock inte kan förnekas är att de båda idolerna står varandra väldigt nära.

När Ida fick lämna programmet, ställde hon sig bredvid programledaren Pär Lernström för att prata igenom Idol-resan. När kameran sedan klippte till Albin, var han synligt upprörd och började gråta.

Idol-Albins okända koppling till Carola Häggkvist

Men tidigare i programmet, innan någon hade åkt ut, kom ett avslöjande om Albin Tingwall. Det var inför hans första framträdande där han hade valt att sjunga en Michael Bolton-låt. Inför framträdandet väljer då Pär att avslöja en detalj, som kopplar ihop Albin med både Michael, och den svenska ikonen Carola Häggkvist.

– Kan vi snacka om en grej hördu, hur länge har vi känt varandra? Typ jättelänge! Och ändå har inte du berättat för mig att din mamma har sjungit, inte bara med Carola, utan också med Michael Bolton, säger Pär och visar upp en bild på Albins mamma med Michael Bolton.

När Albin sedan får följdfrågan om det är just därför han valde en låt av den amerikanske smörsångaren, förklarar han att det faktiskt inte var fallet.

Coolt!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN