Artikeln innehåller reklamlänkar

Hunkbonden Mattias Karlssons svar efter bonde-Marcus kritik

Bonde söker fru-Mattias Karlsson svarar nu på Marcus Sjöbergs kritik.

Det har stormat en del kring bönderna i Bonde söker fru den senaste tiden.
Marcus Sjöberg menar på att Mattias Karlsson inte är en ”riktig” bonde, då han inte bor på en gård.
Nu ger Mattias svar på tal.

I årets Bonde söker fru ser vi bland annat bonden Mattias Karlsson, 26. Men hans medverkan accepteras inte av den forna Bonde söker fru-deltagaren Marcus Sjöberg, 40. Marcus Sjöberg var med i programmet 2006 och 2017 och har nu kritiserat TV4 för att de låter Mattias Karlsson porträtteras.

– Ska man vara med i Bonde söker fru ska man vara bonde, sa Marcus Sjöberg till Expressen under torsdagen.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Redan i maj reagerade Marcus Sjöberg på att TV4 valt att ta med Mattias Karlsson i programmet. På Instagram skrev han ut sin åsikt och kritiserade kanalen.

”Skrev i #bondesökerfru att den nya bonden inte är bonde. Men de tog bort min kommentar direkt. Undrar varför det är så att han bor i lägenhet och hans föräldrar har lite får för nöje. Blir så tragiskt att fyran inte kan ta med äkta bönder”, skrev han i ett inlägg.

Marcus Sjöberg skrev då också att han skulle ”fortsätta kommentera hela året”. Det han framför allt reagerar på är att Mattias Karlsson egentligen är brandman, att han bor i en lägenhet och bara åker ut till sina föräldrars gård i Rimbo när han ska ta hand om sina djur.

– Programmet har ju spårat ur fullständigt, förklarar han för Expressen och fortsätter:

– Om man jämför 2006 med 2017 så filmades det mycket mer gårdsliga aktiviteter och sådant som folk ville se än det gjordes 2017. I dag handlar det om relationer och intriger. Alltså det är ju mest frukost och middag och inget arbete på gården. I och med att de har det så, kan de ju ta med vem som helst och säga att det är en bonde.

Hunkbonden Mattias svar efter kritiken

Mattias svarar nu på Marcus ord och berättar för Hänt huruvida han anser sig vara en riktigt bonde eller inte.

– Gården är en familjegård som jag och min familj driver tillsammans. Tanken är att jag ska bygga ett eget hus där i framtiden tillsammans med någon jag älskar och vill skaffa en familj med, säger han till Hänt.

Hur känns det att Marcus inte tycker att du ska vara med i programmet? 

– Vad gäller Marcus hoppas jag att han hittat kärleken och är lycklig, att skörden gått bra för honom och att alla hans djur mår bra, säger han.

Producenten ger sin syn på saken

När Hänt frågar programmets producent Clara Tengbom om vad som avgör om man är en bonde eller inte säger hon att det är vanligt att bönderna även har andra yrken.

– Mattias är med i Kärlek åt alla på TV4 Play. Han söker efter en tjej som vill leva på landet precis som han vill. Mattias varvar sitt jobb som brandman med att hjälpa sina föräldrar på familjegården. När han hittar den rätta tjejen vill han bygga ett eget hus på gården där han kan bo tillsammans med henne, säger Clara Tengbom och fortsätter:

– Marcus beskriver att han kör lastbil vid sidan av sitt bondejobb och likt både Marcus och Mattias är det många bönder som har andra uppdrag vid sidan av arbetet som bonde.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Cornelia Nordström

SENASTE NYTT!