LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hugh Grants svenska svärmor blev inte talman – homofobiska uttalanden tros vara skälet

08 okt, 2014 
AvLisa Nylén
Var försiktig med vad du säger, för det kan straffa sig i längden! Susanne Ebersteins fördomar kring homoadoption kan ha kostat henne talmanposten.
Annons

För en vecka sedan röstade riksdagen fram en ny talman och tre vice talmän och den stora snackisen blev att Sverigedemokraternas Björn Söder knep en av posterna. Men vad många inte tänkte på var att den tidigare så högt tippade socialdemokratiska kandidaten Susanne Eberstein, 66, inte valdes alls.

Eberstein var under den förra mandatperioden förste vice talman och de senaste veckorna har flera tidningar spekulerat i om hennes chanser till att bli omvald försvann i och med de uttalanden kring homoadoption hon gjorde i en intervju med Expressen 1999:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

-Man kan inte chansa. Det är som att släppa ut ett nytt lösningsmedel och säga: “Det är ingen som vet om det här är livsfarligt. Men vi släpper ut det och ser vad som händer”. Jag tycker inte man har barnens bästa som huvudsyfte när man pratar om att homosexuella ska få adoptera internationellt.

Hennes egen dotter Anna Eberstein, 35, har en tvåårig son med filmstjärnan Hugh Grant, men lever inte tillsammans med den brittiske skådespelaren.

Annons

-Det är en underbar liten gullig pojke som jag har fått till barnbarn, skrev Susanne i ett mejl till Aftonbladet när nyheten om stjärnbebisen blev känd tidigare i år.

Grant har köpt en lyxvilla för 27 miljoner till sin svenska ex-romans och träffar sin son nästan varje dag.

-Jag älskar honom väldigt mycket, sa skådisen till Aftonbladet i somras.

Vad den brittiske superstjärnan tycker om mormodern till sin son framgår inte, men Susanne Eberstein själv tillbakavisar att hennes 15 år gamla uttalanden skulle ha något med den missade talmanposten att göra.

-Jag har partiordförande Stefan Löfvens ord på att det inte hade med saken att göra, sa hon till Sveriges Radio när det blev officiellt att partikollegan Urban Ahlin blir ny talman.

Annons