TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Hollywoodstjärnan Benny, 67, får juryn att häpna – gör succé i ”Sveriges mästerkock”

10 jan, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Den 67-åriga pensionären Benny Öhrman har jobbat med att skinndesign i Hollywood i nästan tjugo år. Nu gör han braksuccé i "Sveriges mästerkock".
Annons

Det är i premiären av “Sveriges mästerkock” som deltagaren Benny Öhrman, 67, söker till tävlingen. Han har tidigare bott 18 år i USA, där han har arbetat med skinndesign i bland annat Hollywood, men har nu flyttat hem till en lugnare tillvaro i Sverige med sina katter.

Och han har en minst sagt spännande historia bakom sig.

– Jag har hållit på med hantverk i hela mitt liv, sen jag var liten. Jag har bland annat jobbat med “Star wars”-kostymer och pistoler och grejer. Jag har lagt in trägolv till Richard Gere, Martha Stewart och Robert DeNiro. Jag har förresten gjort ett armband till Johnny Depp också, berättar Benny i TV4.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I dag är han pensionär, men lär också ut sina kunskaper till andra för att de inte ska försvinna. Dessutom lagar han mycket mat, till sig själv och sina små kissar, och gör dessutom sina egna köksredskap och uppläggningsfat.

– Mina utsikter med “Mästerkocken”… Jag kanske har en liten chans, men jag ska göra mitt bästa, säger Benny i TV4 och fortsätter:

Annons

– Min dröm är att flytta till Portugal och öppna en liten restaurang med ett par, tre bord där och göra lite god mat till svenskarna som kommer ner. Kanske i en fiskeby, så jag kan fiska själv.

Men Bennys chanser att gå vidare i “Sveriges mästerkock” visade sig vara allt annat än små. När juryn hade provsmakat hans rökta röding häpnade de av beundran och röstade alla ja till Benny.

– Din mat är väldig god, det är en väldig harmoni i dina smaker och komposition. Så för mig är det ett stort ja, säger Mischa Billing, 51, i programmet.

Efteråt strålade Benny Öhrman av lycka.

– Det känns otroligt bra, det var så roligt att de tyckte om både maten och min personlighet och ville se vad jag kan göra mer. Jag är så glad att jag kom med, säger han.

“Sveriges mästerkock” sänds 20.00 i TV4.

Foto: TV4

Annons