Höggravida Jonna Lundell till barnmorskan: "Vattnet har gått"

Jonna Lundell är höggravid med sitt och maken Joakim Lundells andra barn. Nu uppdaterar paret från barnmorskan efter att vattnet har gått.

Jonna, 26, och Joakim Lundell, 34, går i väntans tider. I dagarna väntas parets andra barn att födas och dottern Lunabelle, 2, ska bli storasyster.

Sedan innan vet paret att det kommer bli en pojke, och de har redan valt namn till honom – sonen ska heta Lionel.

I slutet av förra veckan påbörjade barnmorskan försök för att sätta igång Jonna Lundells förlossning, trots att det är två veckor kvar tills hon är beräknad att föda. Orsaken är att Jonna i slutet av förra graviditeten drabbades av en förlossningspsykos och de vill undvika att samma sak händer även denna gång – att låta graviditeten gå över tiden är inget alternativ.

– Det är inget alternativt överhuvudtaget på grund av mitt mående och min hälsa liksom, sa Jonna förra veckan.

Jonna Lundells kamp i slutet av graviditeten

– Man kan starta igång det med tablettet och sånt, men vi vill inte göra konstgjorda värkar utan vi vill försöka ändå att “hallå kroppen, det är dags nu”. Sen kommer vi att göra en igångsättning närmare bf om det inte händer något nu. Så ligger det till, berättade Jonna Lundell i slutet av förra veckan.

Förutom att Jonna testat en del hemmakurer för att starta förlossningen har man gjort så kallade hinnsvepningar på henne, något som förra gången gjorde att förlossningen startade och Lunabelle föddes inom ett dygn.

Men den här gången har det inte blivit bebis så snabbt, istället har Jonna haft värkar från och till.

Under måndagsmorgonen tog dock det hela en vändning som förmodligen alla längtat efter – Jonna Lundells vatten gick. Något både hon och Joakim exalterat uppdaterade om på sina sociala medier.

Jonna publicerade dessutom en bild på sig själv från barnmorskan där hon har band runt magen som mäter barnets puls och hjärtslag, samt läser av om hon har värkar.

Planen för Jonna Lundells förlossning

”Yeeeey vattnet har gått!” skriver hon och fortsätter meddela att hon hittills inte har några värkar – men att de har en plan för förlossningen:

”Men inga värkar än och kommer dom inte igång av sig själv så blir det igångsättning på onsdag”, skriver Jonna med en hjärtemoji.

Jonna Lundells vatten har gått med sonen Lionel

Stort lycka till Jonna och Joakim önskar vi på Hänt!

FOTO: TT, Instagram