nyhetsmorgon

Historiska beslutet i Nyhetsmorgon får tittarna att jubla

Historiska beslutet i Nyhetsmorgon får tittarna att jubla

Julen är här och det är dags för lite ledighet för programledarna på TV4.
Under morgonens sändning av Nyhetsmorgon var det Sofia Geite och Jenny Alversjö som styrde skutan – för första gången.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"
0:28

Efter reklamen: Sofia Geite om sommarplanerna: "Barnsemester"

(0:28)

Slå på ljud

Varje morgon samlas stora delar av det svenska folket framför sina tv-apparater för att se TV4:s succéprogram Nyhetsmorgon. Två och två turas de olika programledarna om att underhålla kaffedrickande morgontittare.

Eftersom programmet har blivit sån stor succé genom åren så har också programledarskaran utökats. Vanligtvis ser vi Steffo Törnquist, Jenny Alversjö, Sofia Geite, Anders Pihlblad, Jenny Strömstedt, Maria Forsblom, Soraya Lavasani, och Martin Jarborg, sända programmet. I somras dök även Axel Pileby, Ali Reza, och Rania Shemoun Olsson, upp i tv-rutan.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk).

Kanalens svar på ändringen i tv-rutan

Det är oftast en man och en kvinna som leder Nyhetsmorgon tillsammans. Men när det är dags för ledigheter så är det vanligt att programledarna byter parhäst.

Under morgonens sändning var det Sofia Geite och Jenny Alversjö som briljerade i tv-rutan. Något som hör till ovanligheten. I somras ledde – Sofia Geite och Rania Shemoun Olsson tillsammans och kanalen förklarade att det då var andra gången två kvinnliga programledare har lett tillsammans i programmets historia.

Nyhetsmorgon redaktionen hälsar:Det är andra gången som det händer, en gång tidigare har Tilde de Paula Eby programlett med Jenny Alversjö”, skrev en presstalesperson för Nyhetsmorgon till Hänt.

Sofia Geite om att programleda med Jenny Alversjö

Nu har det hänt för tredje gången då vi har fått se två kvinnliga programledare i Nyhetsmorgon. Sofia Geite och Jenny Alversjö programledde verkligen med bravur. Det var nämligen första gången de sände tillsammans.

”Premiärsändning för den här duon. Härligt att få starta upp dan före dan före dan före dopparedan tillsammans med Jenny Alversjö”

När Hänt når Sofia Geite berättar hon om premiärsändningen.

”Det är första gången vi sänder tillsammans och det känns väldigt roligt. Jenny är ett superproffs och en varm kollega.”

Följarna jublar – efter TV4:s historiska beslut

Även följarna verkade tycka att duon gjorde ett fantastiskt jobb och hyllade att det är två kvinnliga programledare som kör Nyhetsmorgon.

”Lite annorlunda men roligt att två kvinnliga programledare kör Nymo ihop”, skriver en tittare.

”Godmorgon trevligt att se två tjejer idag”, skriver en annan.

”Är så glad över att det är två tjejer som kör idag”, skriver en tredje.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4


FRÅN FÖRSTASIDAN