LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Henrik Schyffert tar avstånd – efter domen mot Nour El-Refai: ”Gränslös”

18 mar, 2024 
Maria Broberg
Komikern Henrik Schyffert tillsammans med Nour El-Refai.
I programmet Paradrätten kommenterar Schyffert händelsen som gjorde att Nour dömdes i hovrätten – och menar att han inte hade kunnat göra samma sak.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Schyffert om bråken med Nour El RefaiBrand logo
Henrik Schyffert om bråken med Nour El Refai

Komikern och regissören Henrik Schyffert, 56, har genom åren gjort en massa radio- och tv-program. Några exempel är bland annat NileCity, Torsk på Tallinn, Landet Brunsås, och Spring Uje Spring.

Efter en lång paus är han idag aktuell med standupföreställningen Schyffert Forever som han turnerar med runtomkring i Sverige under 2024.

På det privata planet Henrik Schyffert tillsammans med branschkollegan Nour El-Refai och paret har sonen Sami ihop.

Nour El-Refai dömdes – fick betala böter

2007 var Nour El-Refai med i underhållningsprogrammet Raj raj som gick ut på att programledarna driver med sig själva och med andra människor på stan.

I programmet skulle programledarna bryta mot normer om hur unga kvinnor bör uppföra sig, och det filmades med dolda kameror.

I ett av avsnitten visade Nour sina bröst för en man i Humlegårdsparken i Stockholm. Händelsen ledde senare till att hon dömdes i hovrätten och fick betala 10 800 kronor i dagsböter för sexuellt ofredande.

Annons

I YouTube-programmet Paradrätten kommenterar Henrik Schyffert händelsen och menar att han inte skulle kunna göra samma sak som Nour.

Henrik Schyffert tar avstånd från flickvännen Nour El Refai: ’’Inte lika spännande’’

Programmet Paradrätten görs av Sofia Dahlén, 33, och Kalle Möller, 40, och går ut på att svenska kändisar intervjuas samtidigt som de tillagar sin paradrätt.

I avsnittet där Henrik Schyffert gästar programmet tar Kalle Möller upp att han tidigare jobbat med Nour El-Refai när hon gjorde just Raj raj.

– Jag lärde känna din tjej när hon var typ 18 år gammal, så jobbade vi ihop. Det var ett humorprogram som hette Raj raj. Det var Cissi Fors och Nour El Refai. Nour var väldigt underbar men också gränslös för att hon kom från ingenting. Hon gick över en massa gränser som var rätt spännande. Jag tror till och med att hon blev polisanmäld för en grej vi gjorde liksom, berättar Kalle.

Annons

– Hon blev ju fälld i högsta domstolen, flikar Schyffert in.

– Ja, för att hon hade blottat sig. Och det där är ju intressant för även inom ramen för produktionen, skulle du kunna göra samma sak och vara gränslös. Men frågan är om du skulle kunna det?, fortsätter Kalle och riktar frågan till Henrik.

Att göra samma sak som Nour gjorde, alltså att blotta sig för ett tv-program, menar Schyffert att det inte skulle bli lika roligt om han gjorde det.

På Kalles fråga svarar Schyffert:

– Ja, det skulle jag kunna göra men alltså det är ju inte lika spännande att jag gör det. Det är ju roligare med en 18-årig tjej, okänd tjej från mellanöstern som bara är helt…Det är ju mycket roligare. Det händer ju något mycket mer än att det liksom kommer in en sådan här Jan Guillou-gubbe och går över gränsen. Det är ba: ’’and what else is new?’’

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons