LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Schyffert om Per Morbergs okända kamp: ”Ett problem”

29 dec, 2022 
Per Morberg och Henrik Schyffert
Henrik Schyffert och Nour el Refai pratar öppenhjärtigt i podcasten Nours poddelipodd och Henrik.
Nu avslöjar komikern Per Morbergs okända kamp.
– Ett problem.. säger Henrik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”Brand logo
Jill Johnson om showen: ”Simply The Best”

Under en afton 2015 gästade komikern Henrik Schyffert, 54, tv-kocken Per Morbergs, 62, egna program Vad blir det för mat?

Programmet började sändas 2007 och blev snabbt en favorit hos många tittare. Kocken bjuder minst sagt på sig själv och bjuder in gäster till maten som han lagar från grunden på ett lekfullt sätt – men nu har programmet varit borta från tablån i några år.

Och Per är nog för många tv-kocken från Vad blir det för mat? efter alla säsonger. Men han har ju även en karriär som skådespelare och programledare – något som han kanske egentligen skulle vilja pyssla lite mer med? Så är iallafall fallet om man ska tro på Henrik Schyffert.

Henrik Schyfferts uttalade om Per Morsbergs kamp

Det är i det senaste avsnittet av Nour el Refai, 35, och Henriks podcast Nours poddelipodd och Henrik som paret pratar om att skilja på sina hobbys och sitt jobb men att det ofta slutar upp med att ens hobby blir ett jobb.

Annons

– Problemet är väl att i slutändan så blir ens hobby ett jobb. Jag tänker på Martin Timell tyckte det var kul att snickra och så blev det hans jobb, säger Henrik och ger Martin Timell som exempel.

Och det är här han också nämner att Per Morberg skulle vilja jobba mer med teater men att han hamnat i tv-kocks-facket – något som kan vara svårt att ta sig ur.

– Förr eller senare hamnar man ju där. Jag tänker Per Morberg är ju sugen på att spela teater men det är så svårt nu för alla tänker ju ”det är ju han som håller på med mat”. Så jag tänker att det är ett problem också. Jag tror att alla i underhållningsbranschen har en hobby som kommer komma fram förr eller senare. Men det är ju väldigt coolt med de som har det som inte säger det.

Per Morbergs karriär som skådespelare

Per har skådespelat i en hel uppsjö av filmer och tv-serier och var främst aktuell som skådespelare under 1990-talet och tidigt 00-tal då han bland annat medverkade i flera Beck-filmer med Peter Haber.

Nu har han trappat ner på skådespelandet och i fjol släppte han ytterligare en kokbok i ordningen som riktade in sig på mat i Europa. Och just kokböcker är något Per minst sagt har koll på. Kocken har släppt flera böcker och sålt miljontals exemplar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons