LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Henrik Johnssons avslöjande om första mötet med Malin Baryard: ”Helt sjukt”

09 okt, 2023 
Malin Baryard
Malin Baryards make Henrik Johnsson har skrivit en ny bok, med Malin som en av huvudpersonerna.
I en intervju med Svensk Dam berättar han vidare om hustrun, och deras första träff.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Johnsson om familjelivet med Malin BaryardBrand logo
Henrik Johnsson om familjelivet med Malin Baryard

Svenska ryttaren Malin Baryard, 48, och maken Henrik Johnsson, 51, har varit tillsammans i nästan tio år. Henrik är tv-producent och har även skrivit ett flertalet böcker.

Men hans senaste bok Guldet har en speciell plats i Henriks hjärta. Den handlar om svenska hopplandslagets OS-guld i Tokyo år 2021, ryttartrion bestod då av Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och såklart Henriks egna hustru.

I en intervju med Svensk Dam berättar Henrik vidare.

Henrik Johnsson om att skriva en bok om hustrun Malin Bayard: ”Helt avgörande”

Henrik får frågan om han hade några tvivel om att skriva en bok där hans hustru spelade en så pass stor roll.

– Tvärtom. Det var i själva verket en förutsättning för att jag skulle komma så nära. Jag hade producerat “Sommar” i P1 med samtliga tre och hade haft många och låga samtal med dem redan innan idén till boken kom. Jag var redan inne, säger han och fortsätter:

Annons

– Om det varit en kritisk granskning så hade jag naturligtvis varit helt fel person att skiva den, då hade det funnits misstanke om jäv. Men mitt mål har varit att sy ihop en levande berättelse om ett av Sveriges största idrottsmirakel någonsin.

Han understryker hur stolt han är över Malin.

– Tänk att Malin red en helt avgörande omhoppning mot Jessica Springsteen, dotter till en av mitt livs största idoler. Bara att veta att Bruce och frugan Patty satt i New Jersey och såg mina barns mor vinna OS-guld är magisk.

Henrik Johnsson om första mötet med Malin Baryard – avslöjandet om bästa vännen: ”Helt sjukt”

Makarna träffades för första gången under en tv-inspelning i Frankrike. Och tack vara ett otroligt sammanträffade visade det sig därefter att Malins bästa vän dessutom bodde i en lägenhet med insyn i Henriks bostad.

Henrik får därmed frågan om han tror på ödet.

– Det är helt sjukt faktiskt. Jag tror faktiskt på ödet i bemärkelsen att det tornar upp sig möjligheter hela tiden och det handlar om hur öppen man är för att följa flödet. Om man har modet eller inte att gå åt ett håll utan att veta hur det ska sluta.

FOTO: Karin Törnblom/TT / Roland Thunholm/TT

Annons