extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Malin Baryard avslöjar namnbluffen – skyller på familjen: ”Tuffare”

31 maj, 2023 
Malin Baryard avslöjar namnbluffen – skyller på familjen: ”Tuffare”
Hon är känd som Malin Baryard, men det är inte hennes riktiga namn.
Nu avslöjar hoppryttaren vad hon egentligen heter.
– Det är inget som jag reflekterar speciellt mycket över, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Johnsson om familjelivet med Malin Baryard
Henrik Johnsson om familjelivet med Malin Baryard

Malin Baryard är 48 år gammal, men tillhör fortfarande den absoluta hoppryttareliten. För tillfället ligger OS- och VM-guldmedaljören tvåa i totalställningen i GCT (Global Champions Tour), detta trots att hon inte längre ställer upp på alla tävlingar.

Eftersom hon aktivt väljer att stå över vissa tävlingar inser hon att det är svårt för henne att vinna touren. Men det är ett pris hon är villig att betala för att kunna umgås mer med sin familj.

Malin Baryard-Johnsson vann sitt första SM-guld redan 1989.
Malin Baryard-Johnsson vann sitt första SM-guld redan 1989.Andreas Hillergren

– Men frågar du familjen prioriterar jag inte dem (skratt). Men nu har jag tid att gå på barnens matcher i fotboll och handboll, jag försöker få alla nöjda. Jag vill ha tid för familjen och följa ungarna mer, säger hon till Expressen.

Henrik Johnsson: ”Det råder högtryck för tillfället”

Just familjelivet berättade Malin Baryards make Henrik Johnsson mer om när han träffade Hänt Nyheter i mitten av maj. Han sa då att livet med barnen Alvin och Ed rullar på.

Annons

– Det är alldeles utmärkt. Vi lever och vi frodas. Det är vår. Vi arbetar. Malin är ute och tävlar och jag jobbar, som jag gör nu på vårkanten, mycket med Sommar i P1 (producent). Vi har våran stora produktionssäsong nu innan vi släpper alla namn den 8 juni, sa han då.

– I familjen Baryard-Johnsson råder det högtryck för tillfället, säger Henrik Johnsson, fortsatte Johnsson.

De kära makarna Malin Baryard-Johnsson och Henrik Johnsson.
De kära makarna Malin Baryard-Johnsson och Henrik Johnsson.Karin Törnblom/TT

Medger att det blivit tuffare att dölja

I Malin Baryards intervju med Expressen framkommer det även att det efternamn som hon blivit känd för att ha inte är hennes riktiga. Eller åtminstone inte med den stavningen. Hon är nämligen född Malin Barijard. Varför stavar hon då sitt namn annorlunda i officiella sammanhang? Ryttarstjärnan skyller på sin familj.

Annons

– Det är inget som jag själv valt utan vi har alltid stavat så. Det har bara blivit så. Vi får skylla på farmor och farfar, för redan på deras tid stavade de Baryard fast vi heter Barijard, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Tidigare bokade jag mina flygbiljetter under namnet Baryard, men nu har det blivit tuffare regler så nu får jag skriva Barijard så det stämmer överens med passet. Men det här är ingen stor grej för mig, att heta Baryard i stället för Barijard är inget som jag reflekterar speciellt mycket över.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Andreas Hillergren/TT

Annons