LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Fexeus bryter upp med Camilla Läckberg: ”Få lite distans”

25 mar, 2024 
Henrik Fexeus och Camilla Läckberg har tillsammans gett ut tre böcker ihop. För Hänt berättar Henrik om hur projekten påverkat deras vänskap samt ger nya detaljer om sin kommande show.
– Den är ganska personlig och känslosam, berättar han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Fexeus om varför han och Camilla Läckberg gått skilda vägarBrand logo
Henrik Fexeus om varför han och Camilla Läckberg gått skilda vägar

Författarna och vännerna Henrik Fexeus, 52, och Camilla Läckberg, 49, genomförde ett stort projekt ihop då de skrev trilogin Box, Kult och Mirage. Den sistnämnda boken släpptes under 2023 och efter det har duon istället fokuserat på deras andra, individuella projekt.

När Hänt nu träffar Henrik berättar han om hur han ser på ytterligare ett samarbete med Camilla, sin thriller Offerdjuret och showen Mentalisten.

Henrik om nya showen: ”Känslosam och personlig”

Henrik är just nu aktuell med nya showen Mentalisten som har premiär i höst. Den blir inte lik hans tidigare – denna show går rakt in i din hjärna och ditt hjärta.

– Mentalisten heter den, det är något jag aldrig gjort förut, eller jag har gjort föreställningar förut. Men jag trodde att min senaste föreställning var min sista, så blev det inte. Så jag bestämde mig för att göra något helt motsatt från det jag brukar göra, säger Henrik till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag går ut på scenen och tankeläser folk som vanligt, men den här showen handlar om vilka vi är som människor, våra rädslor, drömmar och hur viktiga vi är för varandra. Den är ganska personlig och känslosam. Min väldigt ödmjuka ambition är att försöka förändra livet för er som kommer och kollar.

Förutom showen så är han aktuell med nya thrillern Offerdjuret som ges ut i juni.

– Jag har skrivit böcker i nästan 20 år, men det här är ett jättestort steg för mig. Jag ska skriva spänningslitteratur på egen hand, jag har ju gjort det förr med Camilla Läckberg, hon är bra att luta sig emot. Men nu är det jag som ska visa vad jag går för.

Henrik Fexeus.FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Henrik Fexeus om relationen till Camilla Läckberg

Hur ser din och Camillas relation ut idag?

– Jag och Camilla har ju känt varandra sedan typ 2017, då vi träffades på bokmingel och klickade ganska fort. I perioder har vi umgåtts intensivt och i perioder har vi inte setts alls, bara skickat något mess i halvåret. Som det är ibland, berättar Henrik och fortsätter:

Annons

– Men det har ju bara varit på den privata sidan. Det var ingen som visste att vi kände varandra när vi började skriva ihop. Många trodde att det var någon konstig konstruktion, att det var någon agent som hade satt ihop oss. Men det var inte alls så det var, det var tvärtom!

Samarbetet mellan Henrik och Camilla var nämligen deras egna idé.

– Vi sa att vi provar att skriva bara för oss själva, utan att berätta för någon annan. Och skulle vi bli ovänner då lägger vi bara ner projektet och fortsätter vara kompisar.

Henrik Fexeus om att fortsätta jobba med Camilla Läckberg: ”Få andas ut lite”

Men Henrik berättar att projektet, som nu är avslutat, gick bra.

Ska ni inte göra något mer projekt ihop då?

– Kanske om några år, börjar Henrik med att säga och fortsätter sedan:

– Sättet att orka det och inte hata varandra tror jag var för att vi visste att det bara var tre böcker och sedan skulle det vara slut. Nu behöver vi nog båda andas ut lite, få lite distans till projektet och hitta varandra som vänner igen. För vi har nästan blivit bara kollegor nu för det var så mycket jobb. Så nu behöver vi vårda vänskapen, men vem vet, man ska aldrig säga aldrig!

FOTO: Elin Jonasson / TV4Play

Annons