ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Henrik Alsterdal bromsar – tunga bakslaget med Anders: ”Oerhört trist”

15 nov, 2023 
Henrik Alsterdal och Anders Philblad
TV4:s sparpaket fortsätter med nedskärningarna och det senaste är att Efter fem får en halverad budget.
Något som påverkar TV4-paret Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så tidigt går kändisarna och lägger sigBrand logo
Så tidigt går kändisarna och lägger sig

Det har länge varit allmänt känt att TV4 tvingats göra en hel del nedskärningar på kanalen. Antalet tjänster har behövts förminskas och i samband med det har flera program pausats.

I en andra fas av sparpaketet, som nu är igång, är det ett tiotal journalister berörs. Bland annat tittarfavoriten Efter fem, enligt Expressen.

– Efter Fem på söndagar ska klara sig på halverad budget, det blir skittufft, säger Victoria Banozic, ordförande i journalistklubben på TV4.

Henrik Alsterdals ord efter tråkiga beskedet om TV4:s nedskärningar

Två stycken som blir påverkade av beslutet är ju TV4:s egna programledarpar, nämligen Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad. Båda två är välkända och folkkära kanal-favoriter och även kollegor på samma kanal. Anders jobbar på Nyhetsmorgon, och Henrik på Efter fem.

Annons

När Hänt når Henrik delar han med sig av sina tankar kring händelsen.

Hur påverkar detta dig?

”Ja, söndagsupplagan av Efter fem får en lägre budget vilket innebär att färre personer ska göra fler saker. Det är oerhört trist, men ambitionen är att det inte ska märkas för tittarna.”, skriver han i ett meddelande till Hänt och fortsätter:

”Jag jobbar på ungefär som vanligt, men det är tråkigt när kollegor drabbas.”

Tilde De Paulas ord om nedskärningarna i Efter fem

När Hänt tidigare pratade med TV4-profilen Tilde De Paula Eby, som är ansiktet utåt för programmet, kunde även hon bekräfta att de kommer påverkas. Vid den tidpunkten hade fas två däremot inte fastställts.

– Alla påverkas, det är en kris i tv-branchen som påverkar alla. Det viktigaste för mig det är att ta hand om alla människor som är i den här otroligt stökiga situationen och se till att vi hjälper varandra att må så bra som möjligt när vi gör de program som vi ska göra, sa hon då och fortsatte:

– Så Efter fem påverkas, alla påverkas. Alla program och alla produktioner påverkas, så är det.

Henrik Alsterdal bromsar – tunga bakslaget med Anders: ”Oerhört trist”

FOTO: TV4Play

Annons