LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nyhetsmorgon-profilerna talar ut om TV4:s beslut efter nedskärningarna

31 aug, 2023 
Moa Risberg
Jenny Alversjö och Anders Philblad.
Nyligen berättade TV4 att de tvingas göra nedskärningar på kanalen.
Omkring 100 tjänster beräknas försvinna innan årsskiftet.
Nu talar TV4-profilerna ut om den kommande nedskärningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”Brand logo
Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”

Det älskade morgonprogrammet Nyhetsmorgon sänds på kanalen TV4 varje morgon under veckans alla dagar och har under åren blivit en riktig tittarfavorit i de svenska stugorna runt om i landet.

Klockan kvart i sex varje morgon börjar sändningen på kanalen och de bekanta tv-profilerna syns då återigen i rutan under det populära morgonprogrammet.

Nedskärningarna på TV4 – så drabbas Nyhetsmorgon

Nyligen kom beskedet att TV4 kommer göra flera nedskärningar på nyhetsfronten och minska antalet tjänster som finns på Live-desken i dagsläget.

Enligt Journalisten ska omkring 40 tjänster försvinna redan den 1 oktober ifrån kanalen och ytterligare 60 tjänster planeras skäras bort innan årsskiftet.

När det kommer till tittarfavoriten Nyhetsmorgon och Efter fem är det tio live-tjänster, en reportertjänst och en webbtjänst som försvinner på kanalen enligt uppgifter från Victoria Banozic, journalistklubbens ordförande på TV4.

Annons

Nyhetsmorgon-profilerna talar ut om beslutet

Nyligen var det dags för Kristallen och flera av TV4-profilerna syntes då mingla tillsammans på röda mattan på den pampiga galan.

När Hänt träffade programledaren Jenny Alversjö, 49, på Kristallen berättade hon då om hur hon känner inför de nedskärningar som ska göras på kanalen nu i höst.

– Det drabbar hela TV-huset och jag känner med de kollegor som berörs direkt givetvis, och på så sätt drabbar de oss alla. Men Nyhetsmorgon kämpar på, det går väldigt bra för oss, säger Jenny Alversjö och tillägger:

– Vi är ingenting utan vår redaktion, det är verkligen ett lagarbete. Nu får vi göra det ännu bättre och vi håller 20 år till, säger hon.

Även TV4-profilerna och makarna Anders Philblad, 55, från Nyhetsmorgon och Henrik Alsterdal, 43, från programmet Efter fem, syntes på röda mattan på Kristallen, när Hänt träffade TV4-paret berättade de om nedskärningarna på kanalen.

Annons

– Det är ju jättesorgligt, att ett företag behöver bespara, även om det finns olika anledningar till det, inte minst eftersom tv-landskapet ser så annorlunda ut, säger Anders.

– Vi är inne i en lågkonjunktur och det är dystra bistra tider och det märks på många företag, inte minst på TV4. Framför allt är det ju tråkigt att det är redaktionspersonal och journalistiska tjänster som försvinner, det är alltid väldigt tråkigt. Våra program kommer att ånga vidare och vi har en stor och trogen publik, säger Henrik.

FOTO: TV4

Annons