ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Alsterdals om framtiden i Efter fem – orden under semestern: ”Slut i rutan”

10 jul, 2022 
André Färnsveden
Henrik Alsterdal i Efter Fem.
Programledaren Henrik Alsterdal är ett välkänt ansikte i TV4:s Efter Fem.
När programmet nyligen hade säsongsavslutningen tog han en välbehövlig semester.
Nu ger han även ett ödesbesked inför framtiden i en intervju med Hänt.
Annons
Henrik Alsterdal om kritiken efter ändringarna i Efter femBrand logo
Henrik Alsterdal om kritiken efter ändringarna i Efter fem

Programledaren Henrik Alsterdal, 42, inledde karriären som radiopratare på Mix Megapol, men sedan 2003 har han haft en fast anställning inom TV4.

Under många år jobbade han som nyhetsankare, men efter nästan 20 år på TV4 Nyheterna beslutade sig Henrik för att byta jobb, till programmet Efter fem där vi är vana att se honom idag.

Där jobbar han tillsammans med de andra älskade TV4-profilerna Tilde De Paula, 49, Anna Brolin, 42, Maximilian Artell, 31, och Axel Pileby, 35. Det prosbelönta programmet hade premiär så sent som 2019 och har växt snabbt i populäritet sedan dess.

Men nu kommer Henrik med ett framtidsbesked för hans roll i programmet.

Henrik Alsterdal om avhoppet: ”Less på att jobba här”

Det var inte Henrik som sökte sig till Efter fem. Nej, det var faktiskt så att programmet värvade honom från Nyheterna. I en intervju med Aftonbladet har Henrik berättat att det inte var helt självklart att han skulle anta erbjudandet från programmet:

Annons

– Jag funderade ganska ordentligt. Jag fick erbjudandet i en tid då jag var ganska less på att jobba här [på TV4 reds. anm.]. Då mådde jag ganska dåligt och var trött på grund av arbetstiderna och kände att jag hade kört fast lite och gjort samma sak väldigt länge, förklarade Henrik för tidningen.

Han berättar dessutom om de tidiga mornarna han behövde utstå på det tidigare jobbet och hur det slet på honom.

– När klockan dessutom ringer kvart i tre på natten tre-fyra dagar i veckan och man sedan ska hämta ungar och åka iväg på aktiviteter… Man blir ganska sliten av det efter tag.

Henrik Alsterdals ödesbesked för framtiden – orden under semestern: ”Slut i rutan”

Men även jobbet på Efter Fem kan vara krävande. I samma intervju förklarade Henrik att det mesta i programmet är planerat, men att de ofta behöver rodda om delar av programmet eftersom det är nyhetsstyrt.

Annons

Just nu har han i alla fall en välbehövlig semester. Han har delat idylliska bilder från resmål så som London och Gotland på sociala medier. Han och maken Anders Pihlblad, 54, ser verkligen ut att njuta av varandras sällskap!

Men framtiden i Efter fem då? Kommer Henrik tillbaka efter sommaren?

Jag ska vara ledig hela sommaren, från säsongsavslutningen av Efter fem till höststarten i mitten av augusti”, skriver han i ett privat meddelande till Hänt samtidigt som han konstaterar att hans paus från programmet endast är säsongsbetonad:

”Så det blir slut i rutan en bra tid framöver”, skriver han.

Den som vill se Henrik i Efter fem kommer alltså att behöva hålla ut hela sommaren, men sen är han tillbaka som vanligt!

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, TV4

Annons