Hemma hos "Ensam mamma"-Evelina har mormor satt sina spår: "En del av sakerna är inte riktigt min stil"

Minnen, hjärtan och dotterns leksaker samsas med en längtan efter kärlek. "Ensam mamma söker"-aktuella Evelina Vidén hoppas på tillökning i hemmet framöver.

Vi hör ett tjut av förväntan och små fötter som rusar mot lägenhetsdörren i Haninge strax söder om Stockholm. När Evelina Vidén, 30, öppnar välkomnar hon oss med ett leende medan hennes dotter Tiffany, 3, kastar sig om mina ben.

– Oj, så här brukar hon inte göra. Hon blev visst kär i dig, Hon har liksom inga begränsningar, säger mamman och skrattar.

Foto: Malin Bondeson

Hänt i Veckans reporter Lina Tidén Sundin hälsade på Evelina Vidén. Foto: Malin Bondeson

Tiffany skrattar men släpper inte taget förrän det är dags att hälsa på fotografen. Evelina sökte till TV3:s ”Ensam mamma söker” som en kul grej men främst för att hon åter känner sig redo för kärleken.

Tvårummaren i Haninge hittade hon strax efter uppbrottet från exsambon, Tiffanys pappa. Eftersom hon längtar tillbaka till Farsta hade hon inte tänkt stanna här mer än några månader.

– Vi har bott här i ett och halvt år nu. Det var inte alls meningen men ett förstahandskontrakt är ju inget man bara slänger bort. Och jag älskar planlösningen. Jag skulle gärna ta med mig lägenheten närmare stan.

Även om hon inte anser att hon har kommit iordning ordentligt är det ett mysigt inrett hem med hjärtan, ljuslyktor och dotterns leksaker koncentrerade till ett hörn av vardagsrummet.

Hon beskriver sin stil som lite murrig och shabbychic.

– Jag trivs när det är jordnära färger. Jag tycker det kan vara fint hemma hos andra med mycket färg, men det är inte riktigt jag.

Evelina med dottern Tiffany. Foto: Malin Bondeson

Mamman gillar jordnära färger. Foto: Malin Bondeson

Tiffany gillar liksom mamma rosa. Foto: Malin Bondeson

Foton på både mor och dotter finns här och där i hemmet. Foto: Malin Bondeson

Balkongen är ett extra rum sommartid. Foto: Malin Bondeson

En viktig detalj i inredningen är snittblommor.

– Jag köper en ny bukett varje vecka för att det gör mig glad. De där liljorna till exempel köpte jag igår för 60 kronor och det är ju ingenting, men gör så mycket för mitt välbefinnande, säger hon pekar mot sidobordet.

Möblerna består av allt från Ikea till arvegods. Den sköna soffan hittade hon på blocket och tyckte att den var perfekt för barn.

– Personen jag köpte den av hade också köpt den i andra hand och sa till mig att jag säkert skulle kunna sälja den vidare för samma pris som hon. Men det var nog innan Tiffany målade nagellack på den, säger hon och himlar lite med ögonen.

Den tv-aktuella mamman har redan bestämt att det blir en sväng till lekparken efter Hänt i Veckans besök. Dottern som just klättrat i soffan är på väg in i sitt prinsesstält och dyker snart upp igen med en liten leksakshund i koppel.

Ett barnprogram står på i bakgrunden men fångar hennes uppmärksamhet bara korta stunder.

Busfröet Tiffany trivdes utmärkt i mammas friares sällskap under sommaren. Foto: Malin Bondeson

Busfröet Tiffany trivdes utmärkt i mammas friares sällskap under sommaren. Foto: Malin Bondeson

– Hon har så väldigt mycket energi. Ibland känner jag inte riktigt att jag räcker till.

I ett försök att hålla en nyfiken Tiffany undan fotograferandet lockar Evelina med att vispa grädde till kladdkakan som hon ska ställa fram till fikat. Köket var relativt nyrenoverat när hon flyttade in med vita luckor och bra arbetsytor.

– Den här har jag fått från mormor, säger hon och håller upp en knallorange elvisp och fortsätter: ”70-talet ringde och ville ha tillbaka den”. Bland de ärvda tingen i köket finns även några vackra plåtburkar samt en hel servis från början av 1900-talet.

– Hon gick bort förra året. En del av sakerna är inte riktigt min stil, men de är fina minnen.

Tiffany har ledsnat på att vispa, Evelina avleder henne dock genom att förse henne med en bit av kakan toppad med grädden. Tiffany sätter sig nöjt tillrätta på sin stol. Dottern bor mest hos mamma men pappa finns precis i närheten.

– Han är en väldigt bra far, det måste han ha en eloge för men han var inte en lika bra partner.

Sedan de bröt upp i mars, april förra året har hon njutit av att vara singel. I dag är hon dock redo för att träffa någon på riktigt igen och hon skulle gärna vilja skaffa syskon till Tiffany.

– Kanske är det lite själviskt, men jag vill väldigt gärna uppleva den ljuvliga bebistiden igen.

Hjärtan som tavlan in till sovrummet finns det gott om i hemmet. Foto: Malin Bondeson

Tiffanys växasäng står bredvid Evelinas. Foto: Malin Bondeson

Dottern kiknar av skratt när Evelina plötsligt häver henne upp och ner. Foto: Malin Bondeson

Köket är relativt nyrenoverat och passar den lilla familjens behov bra. Foto: Malin Bondeson

Killarna som hon dejtar i höstens omgång av ”Ensam mamma söker” skiljer sig från dem hon vanligtvis brukar falla för.

– Jag är svag för internationella killar men jag har fått vidga mina vyer genom det där programmet kan man väl säga. Jag fick fem favoriter ganska snabbt. Jag brukar ju vanligtvis inte falla för svenska killar men de var alla väldigt gulliga och Roar, norrmannen också.

Hur det kommer att gå återstår ännu att se men både hon och dottern hade en bra sommar.

– ”Tiff” hade jättekul. Hon favoriserade faktiskt ingen av de fem som bodde med oss en vecka men hon såg till att dra fördel av uppmärksamheten, berättar Evelina med ett skratt.

Här är fler kändishem:

Hemma hos Ulf Wagner: “Det är Ingalill som har touchen”

Hemma hos svenska Suzanne Saperstein: “Jag bytte jättepalatset mot en hyresvilla”

Hemma hos Per Hallberg: “Här finns allt vi kan önska”

Hemma hos Carl Jan Granqvist: “Bukowskis katalog är min pornografi – på riktigt”

SENASTE NYTT!