LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Topphemliga brevet i Stjärnorna på slottet chockar alla – får inte visas

20 jan, 2024 
Det är dags för Pernilla Wiberg att dela med sig av sitt liv i Stjärnorna på slottet.
Men det är en sak som hon vägrar göra – nämligen läsa upp ett brev.
– Jag ska inte läsa det, säger hon till resten av gänget.
Annons
Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmetBrand logo
Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmet

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wiberg, 53, är en av våra främsta alpina skidåkare genom tiderna, med två OS-guld och fyra VM-guld. Men nu är det dags för att ta sig an tv-rutan, då hon är en av stjärnorna i den aktuella säsongen av Stjärnorna på slottet.

– Allt har varit jättekul. När jag först fick frågan var jag lite konfunderad för det är bara artister och skådisar som brukar få vara med i det här programmet så det var en ära att som första elitidrottare, före detta elitidrottare få frågan, har Pernilla tidigare sagt i en intervju med Hänt.

Pernilla Wiberg om återföreningen med kärleken Bödvar Bjerke

Under Pernillas dag tar hon upp omtalade relationen med maken Bödvar Bjerke och hur de hittade tillbaka till varandra efter att de gått skilda vägar.

Pernilla skulle tävla i OS och Bödvar var på plats även han, som på den tiden var tränare för norska landslaget. När Pernilla såg honom igen efter uppbrottet var det som att allt exploderade för henne.

Annons

– Nej men jag exploderade ju då inombords liksom, jag ska köra i 134 km i timmen och jag ville visa honom lite vad han släppt iväg, säger hon i programmet.

Bödvar kom sedan fram och gratulerade henne efter loppet.

Hemliga brevet i Stjärnorna på slottet – vägrar läsa upp det i tv

– Sen åker han hem och så lämnar han ett brev till en av hans assisterande tränare och säger till henne ”det här brevet ska Pernilla få men du får absolut inte ge henne det innan OS är slut”. Vad tror ni att den här tjejen gjorde då?, säger Pernilla och visar upp brevet.

– Är det brevet?, frågar resten av stjärnorna i chock som består av Mark Levengood, Sanna Nielsen, Caroline Af Ugglas och Marcus Samuelsson.

– Ja, men jag ska inte läsa det, svarar Pernilla.

Resten av gänget runt bordet ser lagom besvikna ut.

– Det var ett kärleksbrev som heter duga, säger Pernilla.

Efter Pernilla fått brevet och läst det så tänkte hon att hon skulle dra ut lite på en återförening med Bödvar och vara lite kylig och inte höra av sig.

Två månader senare kunde de återförenas och i april 1998 var Pernilla och Bödvar tillsammans igen och sedan dess har det varit dem.

FOTO: SVT

Annons