LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Helena Hyséns första ord om missfallet under graviditeten

20 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Helena Hysén
Helena Hysén och Glenn Hysén har tre barn tillsammans, men skulle egentligen haft fyra.
I en intervju med Hänt berättar Helena nu om det plötsliga missfallet och hur det var att få ett sånt besked.
– Jag visste inte att jag väntade tvillingar, säger hon.
Annons
Helena HysénBrand logo
Helena Hysén

Helena Hysén har gått igenom en hel del den senaste tiden och förra året beskriver hon som hennes värsta år någonsin. Men ur det mörka kommer ofta något gott och den tuffa tiden har bland annat fört henne och barnen Antonio Hysén, Alexander Hysén och Annie Hysén om möjligt ännu närmre varandra. I en intervju med Hänt berättar hon om relationen till barnen och hennes syn på föräldraskap.

– Vi är väldigt nära. Relationen har ju byggts upp under många år, vi har ju en starkare relation jag, Annie och Anton. Vi träffas ju väldigt mycket och det blir ju mer och mer. Så vi har en bra relation. Jag har en bra relation med alla mina barn, säger hon och fortsätter:

– Det är ett livsåtagande tycker jag. Skaffar man sig barn är det ett livsåtagande att se till att ha en bra relation. Det är ju ingenting man kan ge upp bara för att man lever själv eller träffar någon annan. Har man inte det ansvaret så är man nog lite fel ut tycker jag.

Annons

Sonens plötsliga namnbyte

I slutet av sommaren gick sonen och fotbollsspelaren Antonio ut med att han valt att byta namn från Anton till Antonio, och det var i ett inlägg på Instagram som han berättade han om beslutet:

”Min mamma ville att jag skulle heta Antonio, men min pappa önskade Anton. Idag är allt bytt med anledning av att jag gillar Antonio mer”, skrev han då.

Och namnbytet är något som Helena stöttar.

– Det blir ju lilla Anton ändå. Man säger ju Anton. Men jag tror han gjorde det för att han alltid har velat heta det, han har ju skojat om det. Och vill han göra det så får han göra det, säger hon bestämt.

Talar ut om okända missfallet

Men det är när Helena berättar om hur hon och hennes ex-make Glenn Hysén var oense kring vad barnen skulle heta som hon även nämner att de egentligen skulle fått ytterligare ett barn.

– Nästa barn vi fick så väntade jag tvillingar egentligen, men jag förlorade en av de. Men det var en kvar där och då hade vi bestämt att vi skulle ha ett namn på A och Glenn tyckte att det skulle vara Anton och jag föreslog Nikolai eller Antonio, förklarar hon.

Annons

Hon berättar att de inte visste att de väntade tvillingar, och att de därför efter missfallet trodde att de inte skulle få ett till barn.

– Jag visste inte att jag väntade tvillingar så jag blev lite mer stressad över att… vi hade försökt ett tag för att få ett nytt barn och då liksom när det slutade med att jag förlorade ett trodde jag att jag hade förlorat barnet, men jag hade ju ett kvar. Och självklart ska man vara glad för det, säger hon.

Det var inte förrän de gjorde ett nytt ultraljud efter den tragiska händelsen som de fick reda på hur det egentligen låg tid.

– Nej jag förlorade ett där och så, så tänkte jag att ”gud vad konstigt”, för jag började känna att det var  något annorlunda. Så vi gick för att göra ett ultraljud och då fanns det ju en liten Anton kvar där i magen, säger Helena Hysén lyckligt.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/TT

Annons