AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Helena Hysén är fri från cancertumören: ”Allting är borta”

22 nov, 2021 
HELENA HYSÉN
Tidigare i höst fick Helena Hysén det tuffa beskedet att hon drabbats av cancer i sköldkörteln.
Nu är den elakartade tumören borta och Helena berättar för Hänt om de positiva nyheterna!
Annons
5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighetBrand logo
5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighet

Helena Hysén och fotbollslegenden Glenn Hysén var ett av Sveriges hetaste kändispar under sina 27 år tillsammans. Helena och Glenn har barnen Alexander, Annie och Antonio ihop.

Idag har Helena och Glenn ingen vidare kontakt med varandra, men de hejar på varandra om de ses på stan.

För en månad sedan nåddes vi av ett chockartat besked – nämligen att Helena drabbats av cancer i sköldkörteln. Det var i mitten av oktober som Helena berättade om det tuffa bakslaget.

Helena Hyséns glädjebesked – allting ska vara borta

Tumören som Helena fick visade sig vara elakartad. Nu berättar hon för Hänt om hur det var för henne att få cancerbeskedet och att hon behövde kämpa för att få behandling.

Det hela började med att Helena märkte att hon inte gick ner i vikt, trots ett gott kost-schema. Hon sökte sig då till vården och två gånger visade det sig att testerna inte var nånting att oroa sig för.

Annons

Men när hon sökte vård för tredje gången på Carlanderska i Göteborg, hos en läkare som heter Sebastian, upptäcktes tumören.

Nu har Helena opererats för tumören och nu kommer glädjebeskedet:

– Det var en elakartad tumör med metastaser i sig, men de var spot on. De tog bort hela den. När jag nu kom tillbaks igen så kunde de meddela att allting är borta. Men jag ska ju gå på kontroller nu en gång om året då, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Men vilken tankeställare man får. Man värderar lite annorlunda efter det, kan jag säga.

Helena Hyséns hårda ord om sjukvården

Däremot gick inte behandlingen helt smärtfritt. Helena behövde nämligen kämpa och kräva att hon skulle få rätt vård.

– De hade talat om att testerna var ingenting. Men jag märkte ju att det var någonting, så för tredje gången gick jag och gjorde om testerna. Då visade det ju i sig att det var en elakartad tumör som satt där, förklarar Helena och fortsätter:

Annons

– De tidigare läkarna hade tagit ofullständiga prov. Man har inte fått ut tillräckligt med celler ur den här tumören. Sen har de skitit i det liksom, så hade jag inte gått till honom så hade den ju varit kvar nu. Så jag sa till henne det är förjävligt att du kan ringa mig den 16 juli och säga att det är ingenting. Så hon fick väl lite panik, tanten, så hon skickade in mig på två veckor där.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT, DEROS ANDERS/Aftonbladet/TT

Annons