LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Helena Bergström ryter ifrån – efter uppmaningarna till skönhetsingrepp

25 feb, 2024 
Linn Seipel
helena bergström
Helena Bergström har kommit att bli en stark röst i debatten om skönhetsingrepp och plastikoperationer.
Nu ryter hon ifrån efter kommentarerna om att fixa sitt utseende.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvann Gunilla Persson från Melodifestivalen – här är anledningenBrand logo
Därför försvann Gunilla Persson från Melodifestivalen – här är anledningen

En av våra absolut största skådespelare, Helena Bergström, fyllde 60 år häromveckan. Henne ser man oftast på scen eller i rutan, men på senare tid har Helena också börjat bli en stark röst i debatten om skönhetsideal. För inte länge sedan öppnade hon sig om ämnet i en intervju med Femina.

– I grund och botten så sätter det en press på kvinnor. Syns man på film och på tv så har man ett visst ansvar. Vi som syns sätter en norm!, sade Helena då till tidningen.

Med det sagt kan hon ändå förstå att människor känner ett behov att göra ingrepp.

– Jag kan förstå att det är jobbigt att se sig själv i spegeln. Att se hur man åldras. Jag tycker inte heller att det är lätt alltid. Jag ser mig själv på film och tänker ”nää …” Men det handlar om att acceptera också. Jag vill inte ta bort mina uttryck. Och jag vill visa hur någon som snart fyller 60 år ser ut, sade Helena i samma intervju, och fortsatte:

Annons

– Vem förändrar man sig för? Är det för män? Är det för en själv? Vad är vad egentligen? Det är viktigt att reda ut.

Helena Bergström ryter ifrån – efter kommentarerna om att fixa utseendet

Nu tar hon ställning i frågan igen. Denna gång i det senaste avsnittet av SVT:s Ekonomibyrån, där de pratar om att allt fler lägger pengar på skönhetsingrepp. En utveckling som Helena inte tycker om.

– Då kommer ju det bli en norm, att så här är tydligen människor. Och det är ju inte så. Och de kraven som kommer då på alla, att jag duger liksom inte som jag är. Det är ju en samhällsutveckling som jag tycker är fruktansvärd, säger hon i programmet.

Hon berättar även själv om en situationen, där människor i hennes närhet till och med uppmanade henne att fixa sig själv. Något som gjorde henne bestört.

– Jag kan säga att jag satt för inte så länge sedan i ett sällskap, och så pratade vi, och de sa ”Men Helena, du kan väl göra lite här, eller någonting kan du väl göra”. Jag kände lite som att jag inte hade duschat. Att man skulle skämmas för att man faktiskt åldras på riktigt. Det är ju en otroligt tragisk utveckling.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

Annons