RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Helen talar ut om mobbningen – efter tittarnas reaktioner

10 dec, 2022 
ROBINSON 2022
Helen klarade sig kvar i Robinson trots att alla andra deltagare ville rösta ut henne – något som många tittare tycker är mobbning.
Nu berättar Helen hur hon ser på saken.
Annons
Hänts julkalender 9 – kändisarnas önskelistorBrand logo
Hänts julkalender 9 – kändisarnas önskelistor

Det senaste örådet i Robinson har gått till historien på många sätt och vis. Helen Lindborg, 32, satt på två immuniteter och valde att ge bort den ena till Sandra Cucarano, 25.

Det Helen dock inte visste var att hon egentligen borde behållit båda immuniteterna då det fanns en immunitetsförgörare i gänget. Den var nämligen tänkt att användas på henne för att kunna rösta ut henne för tredje gången.

Men ibland har man tur. Kristoffer Nystedt, 33, hade tappat bort immunitetsförgöraren och den var därmed inte giltig, även fast han hade gjort en provisorisk sådan.

Så trots att gruppen ville ha ut Helen så var hennes öde bestämt, hon skulle vara kvar. Men hur Helen behandlats är något som TV4-tittarna inte accepterar för fem öre.

Annons

TV4-tittarnas kritik efter beteendet mot Helen

Många tittare tycker att det är ren och skär mobbning och utfrysning som pågår mot Helen.

”Vuxenmobbning och förstår inte vad Martin menar att Helen haft tur?? Hon har inte 2 immuniteter pga tur. Helen är den enda värdiga Robinson vinnaren. Heja dig Helen”, skriver en tittare.

”Mobbing!!! Så elaka alla är mot Helen. Bara för att hon är mer privat. Heja Helen!!!!! Du är en riktig soldat!”, skriver en annan.

”Rena mobbinggänget. Helen är den enda värda att vinna hela skiten. Hon har genomgått flest tävlingar och utfrysning”, skriver en tredje.

”Jag förstår inte hur ni tv4 kan tillåta denna mobbning som tar form genom utfrysning och baktalande? Oerhört besviken på samtliga deltagare men även produktionen som tillåter detta att ske!”, skriver en fjärde.

Robinson-Helens svar om mobbningen

När Hänt når Helen berättar hon hur hon egentligen ser på saken.

Annons

– Det känns fantastiskt att många tittare ser mig som en av favoriterna och jag tror att jag växt i deras ögon med tiden. I början var jag orolig när det pratades illa om mig och att många skulle formas av det som de andra deltagarna sa om mig, jag är ju verkligen inte en elak person. Jag har fått många fina kommentarer och hejjarop som verkligen värmer i hjärtat, säger hon till Hänt.

Helen tycker dock inte riktigt att det är mobbning som sker i Robinson men det är givetvis inget som hon tycker är kul att se.

– Det har stundvis varit hårda tongångar om just mig och jag tyckte till en början att det var tufft att höra, tror ingen skulle tycka det var kul. Jag vill inte kalla det för direkt mobbning men visst uteslöt de mig från gruppen, säger hon och fortsätter:

– Det finns en del teorier om varför de gjorde som de gjorde och jag tror att det främst handlar om att det är lättare att rösta på någon som du inte har känslor eller en anknytning till på något sätt. Visst är det tråkigt att jag skulle bli den personen av alla deltagare men att gräva djupare i det tror jag ingen mår bra av så här i efterhand och jag tar det inte personligt.

Idag mår Helen bra och hon är väl medveten om att det är viktigt att inte ta saker personligt, men också att skilja mellan Robinson och verkligheten.

– Jag mår bra idag och kan tack och lov skilja på Robinson-bubblan och vekligheten. Har ett fantastiskt stöd bland tittarna och superfina vänner som stöttar mig i det här äventyret vi nu alla har fått vara med och följa!

FOTO: TV4

Annons