ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Hela Sverige bakar-vinnaren Sophies ord om Tina Nordström

09 dec, 2022 
Tina Nordström och Sophie Dahlbäck
Hela Sverige bakar har nu fått sin segrare!
Det var ingen mindre än Sophie Dahlbäck som kammade hem vinsten.
Nu berättar hon om resan och sanningen om Tina Nordström.
Annons
Känslosamt när Birgitta Rasmusson hyllas i "Hela Sverige bakar" – Se klippet härBrand logo
Känslosamt när Birgitta Rasmusson hyllas i "Hela Sverige bakar" – Se klippet här

Efter en säsong full av bakning i Hela Sverige bakar så var de inför finalen bara tre tävlande kvar som slogs om segernDaniel Svensson, 46, Mia Ottosson, 25, och Sophie Dahlbäck, 35.

Efter en final med fokus på pizzabakning och det stora tårtbaket där de fick fem timmar på sig att skapa en maffig tårta med häftig dekor stod det klart att Sophie Dahlbäck hade kammat hem vinsten.

Hela Sverige bakar spelades in under fyra veckor i somras så Sophie var minst sagt lättad över att vinsten äntligen blivit officiell när Hänt nådde henne.

– Det känns jättebra, äntligen är det officiellt! säger Sophie glatt till Hänt.

Sophie berättar att hon blivit tillfrågad av produktionen att skicka in en ansökan flera gånger men 2022 var året då hon faktiskt gjorde det – och det gick hela vägen!

Sophie Dahlbäck om resan i Hela Sverige bakar: ”Prestationsångest”

Sophie beskriver resan som ansträngande och rolig på samma gång – att bli bedömd för sin bakning av experter är inget hon är van vid.

Annons

– Det var väldigt mycket prestationsångest, jag är perfektionist så det var väldigt tufft samtidigt som det var superkul. Men en helt fantastisk resa. Min stora rädsla var att jag inte skulle ha något att presentera, just med tiden som var den stora utmaningen i det hela, säger Sophie till Hänt.

Momentet där domarna Johan Sörberg och konditorn Elisabeth Johansson ska bedöma deras bakning var med skräckblandad förtjusning berättar Sophie.

– Det var alltid nervöst att gå fram med sina bakverk till dem, de är ju experter på området. Men det är det som är roligt också, att få konstruktiv kritik. Så läskigt samtidigt som det var kul.

Hela Sverige bakar-vinnaren om Tina Nordström – okända kravet

Finalisterna som var kvar hela vägen befann sig på inspelning i nästan en månads tid och deltagarna blev under tiden ett sammansvetsat gäng – men relationen till produktionen skulle de hålla på en professionell nivå.

Annons

Det var helt enkelt ett krav att inte bli för nära.

– Man ska inte bli så tajt med själva produktionen för att det ska vara så neutralt som möjligt. Så vi blev ett väldigt tajt gäng, men man skulle inte bli för tajt med produktionen.

Men mycket tid spenderades i tältet där inspelningarna pågår och därmed mycket tid med programledarna Tina Nordström och Johan Östling.

– Tina är så himla go, Tina och Johan alltså, de är verkligen superhärliga. Det kändes tryggt att ha dem i tältet, säger Sophie.

Nu har segraren precis släppt sin bok med sina bästa recept och ser fram emot att förhoppningsvis kunna jobba med bakning av någon form framöver!

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons