TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

”Hela Sverige bakar”-Jennie om familjetragedin: ”Dog i min mage”

31 okt, 2017 
AvOla Brising
I kvällens ”Hela Sverige bakar” delar folkhälsovetaren Jennie Everman Thuresson med sig detaljer om en stor familjetragedi.
Annons

En av deltagarna i ”Hela Sverige bakar” 2017 är folkhälsovetaren Jennie Everman Thuresson, 40. I kvällens program frågar Tilde de Paula Eby, 44,  vilken som är den största lyckan i hennes liv samtidigt som hon står och bakar paj och hon svarar:

– Det är klart att det känns fånigt, men det är barnen.

Ögonen tåras då hon sedan berättar att även hennes livs största sorg har med barnen att göra:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi förlorade ett barn i min familj för två år sedan, en flicka som dog i sen graviditet i vecka 36.

Jennie har svårt att inte börja gråta då hon tänker på dottern hon förlorat.

Jennie förklarar framför kameran:

– För två år sen förvandlades vårt liv till allas mardröm på en halv sekund ungefär… Vid en rutinkontroll hos barnmorskan så upptäckte man att det fanns inga hjärtljud. Vi fick åka in akut och då visade det sig att vår dotter hade avlidit. Hon dog i min mage.

Annons

Trots den tuffa förlusten försöker hon se så positivt hon bara kan på livet. Småbarnsmamman fortsätter:

– Mitt i all den här tröstlösheten, det svarta sorgliga, har jag och hela familjen känt en stark glädje och tacksamhet kring allt det som finns kvar i livet. Det är som att sorg och glädje är så otroligt nära varandra och närvarande hela tiden i mitt och hela familjens liv. Det gör att det är så himla enkelt och självklart för mig att hela tiden välja lusten och glädjen.

Foto: TV4

Annons