hänt exklusivt

Hårda kritiken mot nya Paradise – tittarna rasar över upplägget

Paradise

Nya Paradise är igång efter tidigare nedläggning.
Men med nya regler och upplägg är tittarna enormt kritiska.
”Värsta jag sett”, är bara en av tusentals kritiska kommentarer.
Tone Sekelius om relationen till deltagarna i nya Paradise
0:35

Efter reklamen: Tone Sekelius om relationen till deltagarna i nya Paradise

(0:35)

Slå på ljud

Det var förra året som TV3:s populära långkörare Paradise hotel stoppades helt efter att deltagare blivit utsatta för misstänkta övergrepp. Därefter beslutade även Discovery+ att stoppa det liknande realityprogrammet Ex on the beach.

– Vi kan inte fortsätta med den här typen av produktioner under de här premisserna, nu väljer vi att stoppa den här säsongen, sa Nents vd Anders Jensen i TV4:s Nyhetsmorgon.

Nu är programmet tillbaka men i en ny tappning. Bland annat har det bytt namn till Paradise och produktionen har infört flera regler. Några bland dessa är att alla deltagare ska vara över 20 år, nya samtyckesregler och att par inte behöver bildas avgörande på kön.

Men programmets nya upplägg har inte tagits emot särskilt väl av tittarna.

Programledaren Tone Sekelius om nya upplägget i Paradise

När Hänt intervjuade programledaren Tone Sekelius under pressträffen för programmet berättade hon om upplägget och hur hon tror att tittarna kommer reagera över förändringarna.

– Jag tror i början kommer det vara lite blandat, och så tror jag ju mer man ser programmet så kommer man att fatta att det är inte så mycket som är ändrat om man tänker efter, säger Tone Sekelius.

Vidare poängterar hon att det är saker som lagts till i spelet som kan tillföra en hel del.

– Det är saker som lagts till som jag tycker tillför i själva spelet, till exempel hela grejen med att man kan stå med vem som helst. Det gör ju bara att du kan spela hela spelet som tidigare men du kan också spela på ett helt nytt sätt. Vilket gör det sociala spelet så mycket intressantare, säger hon och tillägger:

– Istället för x antal alternativ finns det nu x antal fler.

Massiva kritikstormen mot nya Paradise – rasar över nya upplägget

Men det nya upplägget har hittills inte tagits emot särskilt väl. På sociala medier har det strömmat in kommentarer om att det nya upplägget är dåligt.

”Sorry men detta va de värsta jag sätt, vad har hänt med Ph?”, skriver en tittare i en kommentar.

Kan detta vara det värsta ph som släppts, herregud byt namn på detta program för det är något helt annat”, hälsar en annan.

Fyfan vad dåligt! Jag är så besviken!”, skriver en tredje person.

Fyfan va dåligt programmet har blivit! Vafan är detta för något? Hela poängen med PH är ju förstört, detta är absolut inte underhållande för någon.”, hälsar en fjärde person.

Sämsta jag sett, otroligt att det går att jag tv så dåligt! Är så besviken på er alla fattar inte hur ni tänkte? Aja lika bra att stirra in i en vägg istället det ger fan mer underhållning än detta skit program!”, skriver en femte.

Deltagaren Aissa Hidalgos ord om kritiken: ”Tar inte åt mig”

När Hänt når en av deltagarna, Aissa Hidalgo, ger hon sin syn på kritiken.

”Såklart det är något nytt och folk är rädd för förändringar! Hade det varit som tidigare säsonger så hade folk också hittat något att klaga på i alla fall! Så jag tar inte åt mig, jag har fått jättefina dms. Folk stör sig mest på att det är inte samma typiska PH-deltagare men om man ska gå runt och störa sig på hur andra ser ut så borde man nog rannsaka sig själv.”, skriver hon och fortsätter:

”Man kan inte tycka om alla, och det är tyvärr så livet ser ut! Kort och gott så tycker jag att det är skit kul!”

FOTO: Viaplay

FRÅN FÖRSTASIDAN