Här välter svenska fotbollshjältarna tv-studion – och 4 andra snackisar från årets match

Oavsett om du skiter fullständigt i sport och fotboll – eller inte – är gårdagens fotbollsmatch hela landets supersnackis idag. Sverige är i VM och i det kollektiva glädjeruset efter segern uppstod vad man kallar för tv-godis. Här är 5 snackisar från årets match.

Sverige är i fotbolls-VM, som spelas i Ryssland 2018, efter två gastkramande playoff-matcher mot Italien. Efter 1-0 hemma på Friends arena stod Sverige för en defensiv perfektion och lyckades klara 0-0 sent i går kväll på San Siro i Milano. Oavsett om du bryr dig om fotboll eller inte kommer det, så att säga, snackas fotboll i lunchrum, vid kaffeautomaten – ja i princip överallt idag.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Vi har samlat de fem stora snackisarna, eller ”viralisarna” om man så vill, från matchen i går.

1. Spelarna välter tv-studion

När Sverige gick till fotbolls-EM 2016 välte spelarna, med Zlatan Ibrahimovic, 36, i spetsen Kanal5-studion efter segern mot Danmark. I går var det dags igen – när Eurosport/Kanal 5-studiobordet förvandlades till flisor. Efteråt har det framkommit att produktionen skulle ”uppmanat” spelarna att storma studion vid avancemang, skriver Sportbladet.

2. Gianluigi Buffon tar avstånd mot italienska publiken

Gigi Buffon är Italiens eleganta langslagsmålvakt sedan 20 år tillbaka. Känd för sitt gentlemannamässiga manér är han en av Italiens absolut populäraste idrottare, och i går visade han varför. Efter att de italienska fansen buat under Sveriges nationalsång (vilket anses vara lågt och ett hån) applåderade en besvärad Buffon demonstrativt mot de italienska fansen, som skämde ut sig. Storartat, Buffon!

3. Italienarna buar under svenska nationalsången – och Mikael Lustig skriker könsord

Ja, de italienska fansen buade under svenska nationalsången, något som tände de svenska spelarna rejält och framförallt landslaget högerback – Mikael Lustig. När nationalsången är över hörs Lustig tydligt skrika: ”Jävla fittor är dom!” till sina lagkamrater.

4. Sveriges just nu populäraste idrottsman – Andreas Granqvist – tvingas raka av sig håret

Andreas Granqvist, 32, den väldiga mittbacken – och kaptenen – med den stora pondusen, symboliserar Sveriges avancemang till VM. Han har inte bara växt till en gigant i kaptensrollen, han är också frontfigur för det ”nya” kollektivt hårt arbetande landslaget. Efter matchen rakade spelarna av ”Granens” hår på klassiskt ”om vi går vidare får ni raka av mig håret, gubbar!”-vadslagningsvis.

5. Zlatan kapitaliserar på landslagets VM-succé

Zlatan tackade för sig i landslaget efter fotbolls-EM 2016. Han har därefter teasat om att han är sugen på en landslagscomeback – om laget tar sig till VM. Nu har laget tagit sig till VM och Zlatan grattar laget på sitt speciella vis: ”We are Zweden”, skriver han på Instagram. Lita på att debatten om Zlatans vara eller icke-vara i VM kommer att gå het närmsta halvåret.

BONUS: Sveriges just nu populäraste idrottare – Andreas Granqvist – har Sveriges just nu sötaste dotter

Dags att börja följa ”Granen” på Insta pronto!

Grattis, Sverige!

LÄS OCKSÅ: Wahlgren och Bergs tv-kupp – mitt under Sveriges viktiga match: ”Så roligt”

LÄS OCKSÅ: Se när Victoria och Daniel hejar fram Sverige till seger i viktiga matchen

SENASTE NYTT!