Här torteras Filip Hammar i direktsändning – av skrattmyset i ”Nyhetsmorgon”

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har drivit med TV4:s ”Nyhetsmorgon” i flera säsonger av sitt direktsända program ”Breaking News med Filip och Fredrik”. I går, när före detta TV4-profilen Jessica Almenäs var gästprogramledare, tog de det hela steget längre.

Under två veckor har auktualitetsprogrammet ”Breaking News med Filip och Fredrikvikarieveckor. I går kväll fick Filip Hammar, 42, programledareassistans av Jessica Almenäs, 41. Och det blev en lite annorlunda sändning – på flera sätt.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Genom åren i ”Breaking News” har Filip och Fredrik hittat mycket material från TV4:s ”Nyhetsmorgon” – inte sällan har Peter Jihde, 46, hamnat under programmets humorlupp för sina, ibland, extroverta drag i ”Nyhetsmorgon”.

I går var det dags att ta det hela steget längre. Med motiveringen att det är halloween spändes Hammar fast av, den tidigare TV4-profilen, Almenäs i en ”Gökboet”-liknande tortyrställning och tvingades titta på flera klipp från ”Nyhetsmorgon” där det skrattas och mys – i överdrift, enligt Hammar.

– Du pratar mycket om att du hatar samtiden, vilka saker är det du hatar? undrar Jessica Almenäs.

– Jag hatar när det blir för tramsigt, ytligt och värdelöst, va, svarar Filip Hammar.

– Jag vet exakt vad du hatar, du hatar ”konstruerad trivsel i tv”, replikerar Almenäs.

– Ja! Det gör jag, säger Hammar.

Jessica påpekar att Filip ogillar trivsel-tv – speciellt i TV4. Filip svarar att visst, det gör han och då mår han illa. Filip tvingas titta på klippen i sin något obekväma, fastspända, ställning och väser upprepade gånger ”fy fan”.

– Hur står dem ut med sig själva?!

Den gamla ”Nyhetsmorgon”-programledaren Jessica Almenäs försvarar sitt tidigare programledaregig.

– Man kan ju inte låta bli att dras med i det härliga!

Filip säger att samtiden gått för långt och säger till Almenäs att hon måste börja ta avstånd från ”sånt”. Han avrundar med att påpeka att inte är hatisk, men att den konstruerade trivsel-tv:n måste bort.

– Jag är inte hatisk alls, men just sånt där måste vi ta bort.

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons fräcka sexflirt med programledaren – i direktsändning

LÄS OCKSÅ: Carina Berg bryter tystnaden: TV4-kollegan tafsade på mig – cheferna ignorerade

Foto: Kanal 5

SENASTE NYTT!