LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Här ryker juryn ihop efter framträdandet i Idol: ”Hyckleri”

03 sep, 2018 
AvStina Dahlgren
Nikki Amini och Kishti Tomita ryker ihop i kvällens avsnitt av Idol. Anledningen är en av de sökandes utseende. ”Det här är hyckleri”, säger Nikki.
Annons

Idol är programmet som söker efter Sveriges nästa stora popstjärna. För att bli det krävs inte bara en bra röst, utan även utstrålning, en unik stil och scennärvaro. Jurymedlemmen Nikki Amini, 33, pratar ofta om att de tävlandes utseende och kläder, något som Anders Bagge, 50, inte tycker är lika viktigt. Åtminstone inte under Idolturnéns första skede.

– Nikki säger ”du måste tänka igenom stilen”, men jag tycker att det också är en del av resan, säger han i kvällens program.

När Jennifer Montiamo, 27, kliver in i rummet där hon ska sjunga framför juryn blir de eld och lågor. Jennifer Montiamo har den autoimmuna sjukdomen alopecia, som i hennes fall betyder att hon avsaknar huvudhår. Hon drabbades när hon var 11 år, men för några år sedan valde Jennifer Montiamo att skippa peruken och istället visa sitt kala huvud som hon nu prytt med tatueringar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jennifer säger själv att många ser hennes stil som annorlunda, något som framför allt Kishti Tomita, 54, går igång på.

Annons

– Du har golvat mig redan, du har en så vacker huvudform och inte bara det, du har utstrålning också, säger hon redan innan Jennifer Montiamo har börjat sjunga.

Hon blir inte besviken. När Jennifer är klar hyllas hon av både Kishti och Alexander Kronlund, 46. Nikki däremot är inte imponerad och ifrågasätter sina jurykollegor.

– Hade inte Jennifer sett ut så här, då hade ni inte gått igång så. Här sitter jag alltid och snackar om utseende och utstrålning och att sådant är viktigt, nej det här är hyckleri alltså, säger hon.

Jennifer Montiamo lyckas till slut ta sig vidare till slutaudition, men när hon har lämnat rummet sprudlande glad fortsätter bråket inne hos juryn.

– Ni hade aldrig gett henne ja om hon inte såg ut som hon gjorde. Jag ska komma ihåg det här, säger Nikki.

Både Kishti Tomita och Alexander Kronlund erkänner att de inte hade röstat ja om inte Jennifer Montiamo haft det utseende hon har. Däremot anser Kishti att hon aldrig har dömt Nikki Amini för att hon pratar om utseendet på de sökande.

Annons

– Men älsklingen, jag har aldrig argumenterat med dig eller dissat dig för att du kör på det här med utseende. Nej det har jag inte! Däremot om du upplever det så då får vi ju… ja, säger Kishti.

Anders Bagge bryter snabbt in och lyckas få juryn att skratta åt situationen istället.

– Då får vi ta ett snack utanför inspelningen, och det bråket hade jag gärna velat se, säger han skämtsamt.

FOTO: TV4

Annons