Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Här kollapsar Robinson-Victoria efter tävlingen: "Tror att jag ska dö"

17 apr, 2018 
Lina Arvidsson
Efter pristävlingen i kvällens avsnitt av Robinson i TV4 kollapsar deltagaren Victoria Heaps och tvingas till läkarvård.
Annons

I dokusåpan Robinson på TV4 är det ont om mat. Både lag Nord och lag Syd kämpar för att alla ska få något att äta.

I tisdagens avsnitt är det återigen dags för pristävling. Båda lagen är angelägna om att vinna då priset består av förnödenheter till lägret. Bland annat är det konserver, olja och en pressening som står på spel. Tävlingen går ut på att en deltagare från varje lag ska stå på en planka. Plankan hålls upp av ett lång rep. De övriga deltagarna i respektive lag ska hålla upp plankan genom att dra i repet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det lag som först låter sin deltagare på plankan falla i vattnet har förlorat.

Det är en påfrestande tävling och båda lagen pressar sig hårt för att vinna. Efter en lång, och ganska ojämn kamp, blir det slutligen lag Nord som tar hem priset och får lådan med förnödenheter.

Annons

Efter tävlingen börjar Victoria Heaps, 44, som är med i lag Syd, att må dåligt.

– Victoria hur mår du, frågar programledaren Anders Öfvergård.

– Jag mår inte alls bra, säger Victoria Heaps.

Victoria säger att hon håller på att svimma. Anders Öfvergård ropar snabbt dit en läkare och vatten åt Victoria som sjunker ihop på marken.

– När vi var klara med den här reptävlingen stod vi alla där och hade mer eller midre kramp i händerna. De andras kramper verkade gå över, men min gjorde inte det. Ju längre vi stod där i solskenet desto mer kramp fick jag och det ger ju något av en instängd, klaustrofobisk känsla. Lite panik och så där. Då tror jag att jag ska dö. Då får jag panik, säger Victoria Heaps och fortsätter:

– Det var bara total utpumpning av min kroppsliga kapacitet.

– Det här blev mer drama än vad vi önskade, konstaterar Anders Öfvergård när han delar ut priset till lag Nord.

Victoria Heaps har under en tidigare tävling drabbats av klaustrofobi. Då blev hon och hennes lagkamrater nergrävda i sanden med bara huvudet synligt.

Annons

–  Jag trodde ju inte att jag var rädd för någonting, kan jag säga. Men det där tyckte jag uppenbarligen inte om. Att täckas upp till halsen i sand var inte det som jag hade önskat. Det är tryck och det är en tyngd, man kan inte andas. Det känns som att man kommer dö. Det är psykologiskt fel att bli nergrävd, helt enkelt, sa Victoria Heaps då till Hänt.

Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson har tidigare berättat att deltagarna alltid har tillgång till läkare.

– Deltagarna är i ständig kontakt med team från produktionen de flesta timmar på dygnet. De har tillgång till läkarvård dygnet runt, har Gustav Carlsson tidigare sagt till Hänt.

Här är alla deltagare i Robinson 2018

FOTO: TV4

Annons