LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Exklusivt på Hänt Farmen 2025 Love is blind Sverige Let's dance 2025

Här dissar gästen TV4-kocken – mitt i direktsändning: "Till och med jag förstår det"

24 maj, 2025
Krögarna Mattias Svensson och Erik ”Jerka” Johansson gästar Jenny Strömstedt och Nyhetsmorgon lördag.
I direktsändning får kocken Mattias helt plötsligt en uppenbarelse.
– Till och med jag förstår det, säger Erik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Camilla Läckberg: ”Jag är en riktig klimakteriekärring”
Camilla Läckberg: ”Jag är en riktig klimakteriekärring”

Erik Johansson, 46, blev ett med hela det svenska folket efter hans insatser som Evas storebror Tobbe i 90-talsklassikern Eva & Adam.

”Jerka” har Eriks kompisar alltid kallat honom för, men i en tidigare intervju har skådespelaren berättat att smeknamnet fastnade hos allmänheten 2005 och dramakomedin Stockholm boogie eftersom att han då hette det i filmen.

Sedan dess har vi sett Erik i flera andra filmer och tv-serier bland annat som Patrik i Bonusfamiljen.

Annons

Men det många kanske inte vet är att han också är en riktigt stor matfantast.

Erik ”Jerka” Johansson – inte bara skådespelare

Tillsammans med profiler som Mattias Svensson, Fredrik Sundberg och William Thorén har Erik startat upp krogar som Sandhäxan, Strandhäxan, Frippe och Dramatenterrassen.

Teamet bakom den nya krogen.FOTO: stockholm1897.se

I vår har man även öppnat Stockholm 1897 – ett bageri, café och restaurang vid Djurgårdsbron i Stockholm.

Under Nyhetsmorgon lördag gästade just kocken Mattias och skådespelaren Erik programledare Jenny Strömstedt för att hänga och bjuda på god mat.

Annons

Bland annat berättade Mattias, som är kocken i sammanhanget, för alla tittare hur man filéar en abborre, och det var då som det uppenbarade sig.

Vem är flörtigast av Ullared-Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren?
Vem är flörtigast av Ullared-Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren?

Erik dissar Mattias – mitt i direktsända Nyhetsmorgon: ”Till och med jag förstår det”

När Mattias förklarar hur man filéar den och skär bort sista benen som ligger i mitten av abborrens framkant förstår han varför man kallar det för att ”byxa” den.

– Då får man en filé som ser ut som att den nästan står på ben. Jag misstänker att det är därför det ser ut som att den har byxor på sig.

Annons

– Haha, det tänkte jag nu för första gången i mitt liv, och jag har alltså filéat abborre sedan jag var fem år, säger Mattias.

Jenny Strömstedt stämmer in och Mattias frågar då hans kollega Erik om han också fattade det.

– Ja, men det är ju logiskt. Till och med jag förstår det, säger Erik ”Jerka” Johansson.

Här visar kocken Mattias hur man filéar en abborre.FOTO: TV4/Skärmdump

Hela det roliga klippet med Jenny, Jerka och Mattias går att se på TV4 Play.

FOTO: TV4, Skärmdump.

Annons