Artikeln innehåller reklamlänkar

Här är vinnaren av Stjärnornas stjärna 2019 – enligt tittarna

Final av Stjärnornas stjärna på TV4

Mariette Hansson och Andreas Weise är finalisterna i Stjärnornas stjärna på TV4. I kommentarsfältet på kanalens sociala medier-konton finns en tydlig vinnare.
Här är vinnaren av Stjärnornas stjärna 2019 – enligt tittarna
Slå på ljud

Förra året visades Stjärnornas stjärna för första gången på TV4. I mars återvände programmet till rutan och åtta etablerade artister har varje lördag upprätt i direktsändning. Vi har bland annat få se PluraShirley ClampRenaida och Peter Larsson framföra kända låtar av helt andra genrer än vad de är vana vid.

Ikväll är det dags för det sista avsnittet av Stjärnornas stjärna och nu är det endast Mariette Hansson, 36, och Andreas Weise, 32, kvar i tävlingen.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Mariette Hansson blev ett känt ansikte när hon ställde upp i musiktävlingen Idol på TV4 2009. Efter genombrottet har hon hunnit vara med i Melodifestivalen tre gånger och samtliga gånger har hon gått till final.

Andreas Weise var med i Idol året efter Mariettes medverkan. Trots att han inte vann tävlingen har han med tiden blivit en folkkär artist. Han är även son till tv-profilen Arne Weise, 89.

TV4-tittarnas besked inför finalen av Stjärnornas stjärna

Inför kvällens final av Stjärnornas stjärna har både Andreas och Mariette berättat vilka låtar de ska framföra. De kommer att sjunga tre låtar i kategorierna publikens val, experternas val samt deras egna val.

Mariette Hansson ska framföra Lascia Ch’io Pianga, Because you loved me och You oughta know. Andreas Weise kommer att sjunga Without You, I surrender och She.

Trots att vi ännu inte har fått se artisternas prestationer har många TV4-tittare redan bestämt sig för vem de ska rösta på ikväll. I kommentarsfältet på programmets Instagramkonto väller reaktionerna in – och det är tydligt att de har en favorit.

”Heja Andreas!! Värdig vinnare som framför alla genrar med ett starkt engagemang och en bredd som få har. Heja, heja!”, skriver en person i en kommentar.

”Andreas äger scenen”, skriver en annan.

Även fast majoriteten av tittarna skriver att de hoppas att Andreas Weise tar hem segern har Mariette Hansson ett gäng trogna fans som lämnat kommentarer:

”Heja Mariette”.

”Själv hejar jag på Mariette och hoppas självklart på att hon ska vinna”.

Finalen av Stjärnornas stjärna sänds på TV4 klockan 20.00 på TV4.

LÄS MER: Här är alla deltagarna i Stjärnornas stjärna 2019

LÄS MER: Mariette avslöjar – hon är min nya flickvän: ”Jättekär”

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN