TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Här är de favorittippade bidragen i Eurovision song contest 2019

17 maj, 2019 
Lina Arvidsson
De är favorittippade i Eurovision song contest 2019
Efter Melodifestivalens deltävlingar och final hoppas nu Sverige och John Lundvik på en pallplats för låten Too late for love i Eurovision song contest 2019 som går av stapeln på lördag. Här kan du läsa vilka bidrag som är favorittippade att vinna – och vad Sveriges chanser är.
Annons
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsenBrand logo
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsen

På lördag är det dag för final i 2019 års omgång av Eurovision song contest och musikälskare över hela världen laddar för att se vem som tar hem vinsten i år. Årets final av Eurovision song contest hålls i Tel Aviv i Israel och klockan 21 visas musikfesten på SVT.

Artisten John Lundvik, 36, representerar Sverige i tävlingen med sitt bidrag Too late for love. John Lundvik slog igenom i Melodifestivalen förra året där han hamnade på en tredje plats i finalen med låten My turn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sveriges bidrag med John Lundvik har varit favorittippat i år och många tror att Sverige åtminstone kommer att hamna på pallplats.

På bloggen Eurovision word finns spelbolagens odds samlade och listar där de bidrag som har högst respektive lägst chans att vinna.

Fram till den andra semifinalen igår låg Sveriges bidrag Too late for love på en lovande andraplats med 15 procents chans att vinna. Men efter den andra semi-finalen igår har John Lundvik petats ner från andraplatsen till en tredjeplats. 7 procents chans att vinna har Too late for love, enligt spelbolagen.

Annons

Han tippas vinna Eurovison song contest 2019

Nederländernas bidrag Arcade med Duncan Laurence, 25, anses fortfarande ha störst chans att vinna. Efter den första semi-finalen i tisdags tippades Arcade ha 22 procents chans att få förstaplatsen i Eurovision song contest. Efter den andra semifinalen i torsdags är chansen hela 45 procent.

Duncan Laurence
Duncan Laurence representerar Nederländerna i årets Eurovision song contest.

På andraplatsen ligger nu Australiens bidrag, Zero Gravity med Kate Miller-Heidke som tippas ha 12 procent vinstchans.

John Lundvik har tidigare berättat för Hänt att han blivit tvungen att ändra framförandet av Too late for love inför finalen i Eurovison song contest i Tel Aviv.

– Grundstommen kommer att vara densamma, men ljussättningen är annorlunda och vi kommer bredda mer i och med att det är en större scen. Så det kommer bli ganska mycket förändringar, sa John Lundvik till Hänt i mitten av april.

Han fortsatte:

– Sedan är arenan mycket mycket mindre. Den rymmer max tio tusen personer. Friends kunde ju ta över trettio tusen som vi hade på finalen, så det blir en hel del skillnader.

FOTO: TT

Annons