En månad innan Eurovision – därför tvingas John Lundvik ändra

John Lundvik i Melodifestivalen
Om en månad tävlar John Lundvik i Eurovision song contest med låten Too late for love. Nu berättar han om varför han tvingas ändra på numret.
Annons

Få har missat att det blev John Lundvik, 36 som stod som vinnare av hela Melodifestivalen 2019. Han slog igenom förra året där han landade på en tredje plats i finalen med låten My turn, men i år är det han som representerar Sverige i Eurovison song contest med sitt bidrag Too late for love.

Låten var favorittippad från start och toppade spellistorna runt om i Sverige både före och efter sin vinst. Nyligen var John Lundvik i Tel Aviv, Israel, där han snart ska tävla i Eurovision song contest.

Annons

– Vilket väder, vilken stad, vilket mottagande. Att alla kan låten i Tel Aviv, vi var runt på några hotell och restaurang och folk sjunger låten, berättar han när Hänt träffar honom.

Annons

Sverige tävlar i semifinal två som går av stapeln den 16 maj, det vill säga om exakt en månad. Trots att det bara är några veckor kvar har John Lundvik och hans team nu tvingats ändra på numret.

– Grundstommen kommer att vara densamma, men ljussättningen är annorlunda och vi kommer bredda mer i och med att det är en större scen. Så det kommer bli ganska mycket förändringar.

John Lundvik om formen inför Eurovision song contest

Det är inte bara det att scenen är större som blir annorlunda från när John tävlade i Melodifestivalen.

– Sedan är arenan mycket mycket mindre. Den rymmer max tio tusen personer. Friends kunde ju ta över trettio tusen som vi hade på finalen, så det blir en hel del skillnader, säger John Lundvik.

Annons

Han kommer även att bjuda på några överraskningar i numret, men vad det är tittarna kommer att få se vill han inte avslöja än. Trots en del ändringar känner han sig i toppform och är nu redo att ta Europa med storm tillsammans med sina körtjejer.

– Det kan inte kännas bättre. Rösten är på topp, min form är på topp, mina körtjejer är på topp. Allt är bara ett stort yes! Sedan är oddsen bra också att vi går vidare från semifinalen till finalen, säger John Lundvik.

FOTO: TT/Peter Wixtröm

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…