LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här är Carl Philip och Sofias lyxiga inredningsdetalj för sönerna

03 apr, 2018 
AvOla Brising
Den lyxiga renoveringen av prins Carl Philip och prinsessan Sofias hem villa Solbacken bjöd även på en alldeles egen överraskning till barnen prins Alexander och prins Gabriel. De har fått ett eget barnbadrum.
Annons

I höstas blev prins Carl Philip, 38, tvåbarnspappa då sonen prins Gabriel, 7 månader, kom till världen. Sedan tidigare har redan han och hustrun prinsessan Sofia, 33, redan sonen prins Alexander, 1, som fyller två år den 19 april. Och nyligen berättade Carl-Philip i tidningen Elle att han gärna vill vara hemma med familjen så mycket som möjligt:

– Så mycket det bara går. Att tanka energi i hemmet, det är jätteviktigt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sedan i somras bor familjen i Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm. Den stora fastigheten renoverades innan de flyttade in om och all inredning på Villa Solbacken ordnades fram av inredningsarkitekt Louise ”Lussan” Gottlieb, nära vän till såväl prinsessan Madeleine, 35, som prinsessan Sofia. Lussan driver sin egna inredningsfirma Gottlieb Design och har tidigare bland annat hjälpt kronprinsessan Victoria, 40, och prins Daniel, 44, att inreda ute på Haga slott.

Och renoveringen av Villa Solbacken gav minst sagt ett exklusivt resultat. Carl-Philip och Sofia har bland annat ett stort luftigt ”master bedroom” där de även har ett eget badrum med en tillhörande walk in closet.

Annons

I huset finns även tre mindre sovrum och i två av dessa bor nu småprinsarna. I direkt anslutning till de tre mindre sovrummen finns även ett specialdesignat barnbadrum, en lyxig inredningsdetalj som anpassats för barn.

Barnens sovrum ligger lugnt avgränsade på övervåningen, medan nedervåningen i det stora huset bland annat innehåller ett kök med anslutande matsal, två salonger, en toalett och ett kontor.

Just köket är ett rum som Carl-Philip annars är mycket i då han är hemma med familjen. Han äskar nämligen att laga mat. I en intervju i boken ”Gastronomisk kalender 2018” har prinsen själv berättat om sina matlagningsvanor:

– Tidigare när jag lagade mat tänkte jag först på proteinet och sedan på kolhydraterna och därefter på grönsakerna. Men sedan jag träffade Sofia 2010 och började laga mat till oss ändrade jag mig: Hon föredrar grönsaker och är ”pescetarian”.

LÄS OCKSÅ:

Annons