TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Här är allt vi vet om säsong 2 av HBO-serien Björnstad

10 nov, 2020 
Björnstad säsong 2
En av höstens snackisar har varit serien Björnstad på HBO.
Sista avsnittet finns nu att streama.
Frågan är, blir det en säsong 2?
Annons
Därför känner du igen Ulf Stenberg som spelar Peter i BjörnstadBrand logo
Därför känner du igen Ulf Stenberg som spelar Peter i Björnstad

Den nya HBO-serien Björnstad handlar om att en lokal hjälte och hockeystjärna återvänder hem. Anledningen till att han kommer tillbaka är för att bygga upp stadens juniorlag.

Hjälten heter Peter Andersson, som spelas av Ulf Stenberg, och är ett tidigare NHL-proffs som ska få rätsida på saker, vilket leder till att många i staden hoppas enormt mycket på juniorlaget.

Men lyckan varar inte längre. En av lagets stjärnspelare blir plötsligt anklagad för en fruktansvärd handling. Detta i sin tur försätter den lilla staden helt i kaos.

Så kom Björnstad till

Björnstad är från början en bok av Fredrik Backman som sedan Peter Granlund regisserat till film. En bok blev alltså manus som sedan blev tv-serie!

HBO har inte yttrat sig om att det skulle bli en andra säsong av succéserien. Men det finns flera saker som talar för att så är fallet!

Ulf Stenberg spelar Peter i Björnstad
Ulf Stenberg spelar Peter i Björnstad.

Tre saker som talar för att det blir en säsong 2 av Björnstad

Det är faktiskt inte allt omöjligt att det kan bli en fortsättning av Björnstad på HBO. Det finns nämligen tre anledningar som talar för.

Annons

Anledning 1:

Björnstad är ju i grund och botten en bok skriven av författaren Fredrik Backman. Och något som kanske inte alla har koll på har han skrivit en uppföljare till Björnstad. Uppföljaren heter Vi mot er och släpptes år 2017.

Så om manusförfattaren till tv-serien Björnstad vill och får göra en andra säsong så finns det minst sagt material att bygga från!

Anledning 2:

Nuförtiden blir det allt mer vanligt för serieproduktioner att jobba utifrån en plan av att göra tre säsonger. Det är såklart generellt överlag. Men att tillägga är att en tredje bok är på gång för att fullborda en Björnstad-triologi. Tre böcker, tre säsonger?

Anledning 3:

Den kanske mest självklara anledningen till att det skulle bli en fortsättning på serien är ju de enorma hyllningarna den mottagit, från både folkmun och experter. Och ett betyg på 7,4 på IMDb går ju inte av för hackor!

Men om det verkligen blir en säsong 2 av succéserien får helt enkelt framtiden utvisa! Dock är det nog många som hoppas på det!

Björnstad finns att streama på HBO.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, HBO

Annons