Här är alla artister som uppträder i SVT:s Musikkalendern

Musikkalendern på SVT

FOTO: TT

SVT kommer att hålla en egen slags adventskalender i år.
Från den första till och med 24 december sänder SVT en stund med musik, värme och gemenskap.
En artist gästar varje avsnitt och skickar även en personlig hälsning till alla tittare.
Här är alla artister som kommer uppträda i SVT:s Musikkalendern.

Tiden börjar sakta men mycket säkert att närma sig jul. Det är nog många som kan skriva under på att år 2020 varit ett annorlunda år, med tanke på den pandemi som råder världen över. Kanske kan julen och allt runt omkring bidra till något mysigt och höja en eventuell låg stämning?

Något som många barn och vuxna ser fram emot inför jul är adventskalendrar. Det finns ju i alla dess former, chokladkalender, olika presentkalendrar, tv-kalendrar och mycket annat. SVT:s adventskalender heter i år Mirakel och sänds som vanligt.

Så blir julen på SVT

Men SVT:s kalenderstyr slutar inte där. Från och med den 1 till 24 december ska SVT sända en annan slags kalender – nämligen Musikkalendern.

Enligt utlovat av SVT kommer programmet att bjuda på musik, gemenskap och värme.

Varje avsnitt kommer en gäst, i form av en artist, att gästa programmet och då uppträda med en egen låt eller cover. Inte nog det det! Artisterna utlovar även en personlig hälsning till alla som tittar på Musikkalendern.

De 24 artister som gästar har själva valt de låtar som de vill framföra. Men en sak har alla gemensamt, låtarna de valt betyder mycket för dem.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

SVT:s ord om Musikkalendern 2020

LÄS MER: Molly Sandéns plötsliga namnbyte – sanningen bakom

Det är inte bara tv-tittarna som ser fram emot nya musikkalendern, även Anna Luuk Priske, SVT:s kultur och faktabeställare, längtar.

– SVT vill göra sitt allra bästa för att möta de behov som uppstår i långvarig kris, i allt från nyheter till kultur. Med Musikkalendern bjuder vi på en stunds avkoppling och gemenskap varje dag till och med julafton, säger Anna Luuk Priske i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Jag är tacksam över de 24 artister som vill bidra till att sprida ljus i en mörk tid, och för att SVT:s scen kan tändas upp när andra musikupplevelser släcks. Och jag är särskilt glad över bredden av artister, att både nykomlingar och etablerade artister räcker ut en hand till hela Sveriges publik.

Vilka artister gästar Musikkalendern på SVT?

Så, vilka blir då dessa artister som får äran att uppträda i SVT:s musikkalender år 2020?

Här är alla artister som gästar programmet:

Musikkalendern visas från och med den 1 december varje dag fram till julafton den 24 december på SVT klockan 23.00. Programmet finns även att streama på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: Smygtitta på trailern för SVT:s julkalender Mirakel här

LÄS OCKSÅ: Stora förändringen i Eurovision song contest 2021 – så blir tävlingen

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Senaste nytt