LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hans Wincent lämnar Farmen – uppgörelsen bakom kulisserna

04 jul, 2024 
Angelica Hedlund
Malin Ljung
Hans Wincent och Anna Brolin är med i Farmen 2024
Inspelningarna av Farmen 2025 är i full gång i Småland – trots att produktionen skakats av att gårdsherren avlidit.
Hans Wincent avslöjar nu detaljer kring inspelningarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?Brand logo
Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?

Hans Wincent, 52, är mitt uppe i sin åttonde inspelning av TV4:s Farmen. 2017 tog han över rollen som mentor för deltagarna och kontrollerar djur- och gårdshållning. En roll han onekligen trivs med och dessutom är väl insatt i.

Senaste två åren har det dock funnits oro kring om inspelningen kan fortgå på den gård i Vaggeryd där farmarna håller till. Gården är ett dödsbo, och för tillfället hyrs fastigheten med mark ut till produktionen.

Hans Wincent tror dock inte att det finns någon belägg för att Farmen-inspelningar ska drabbas framåt – och absolut inte i år.

Wincent slår tillbaka mot oron för Farmen

– Ja nej nej i dagsläget finns det inget sådant att oroa sig för. Och skulle den dagen komma så är jag säker på att vi hittar något annat, berättar han nu för Hänt.

Hans Wincent är med i sin åttone säsong av Farmen
JERREVÅNG STEFAN/Aftonbladet

Inspelningarna är som sagt igång och programmet kommer högst troligt börja sändas i början av 2025. Och där kan tittarna eventuellt få ta del av de utmaningar deltagarna har med mygg. Tidigare har det varnats för att myggsommaren kommer bli tuff.

Annons

Hans Wincent tycker dock inte att det är ett problem som drabbar inspelningarna.

– Det klart att det finns mycket mygg men det finns det alltid i de småländska skogarna, mygg och knott. Så just i det här området är det inget utöver det vanliga, knott och sådant.

Anna Brolin är programledare för Farmen tillsammans med Hans Wincent
Christopher Lanaway

I avsnitten som visas för tittarna kan det uppfattas som att Wincent besöker gården dagligen, men egentligen påverkas inte hans vanliga liv allt för mycket. Han arbetar fortfarande som hovslagare, och han håller dessutom i snapsprovningar.

Hans Wincent är inte med hela tiden under Farmen

Utöver det har han mycket tid med sin hustru. I skrivande stund har de varit ute på motorcykeltur och kunnat unna sig tre dagar ledigt.

Så du är inte på Farmen varje dag under inspelningen?

– Nej precis, jag är ju där några dagar i rad. Men sen åker jag hem och är hemma ett par dagar och sen är jag där nere igen. Så jag far och flänger fram och tillbaka, säger han och fortsätter:

– När Farmen-inspelningarna är slut ska jag försöka ta lite semester.

FOTO: Skärmdump TV4

Annons