Hans Rosenfeldt bekräftar sjukdomen – första orden: ”Riktigt allvarlig”

Hans Rosenfeldt

Manusförfattaren Hans Rosenfeldt har länge kämpat med sin hälsa.
Det avslöjar han nu i en intervju med Aftonbladet.
– Jag var väldigt, väldigt sjuk, säger han till tidningen.
Benjamin Ingrossos tunga sjukdomskamp
0:29

Efter reklamen: Benjamin Ingrossos tunga sjukdomskamp

(0:29)

Slå på ljud

Hans Rosenfeldt, 58, har haft en lång och framgångsrik karriär som skådespelare och manusförfattare. Han började som skådespelare på 80-talet och hade även några mindre roller på Nationalteatern i Göteborg.

Han sökte sig sedan vidare till manusförfattande och nådde stora framgångar med bland annat Rederiet och Bron. Nyligen hade Hans något stort att fira, han fyllde nyligen 30 år som manusförfattare. Men nu avslöjar han att han även har mötts av motgångar den senaste tiden.

Hans Rosenfeldts familjeliv

Hans har varit gift i många år med frun Lotta Rosenfeldt och de har tre barn ihop. Det äldsta barnet är sonen Sixten Rosenfeldt, 30, sedan följer Alice Rosenfeldt, 27, och Ebba Rosenfeldt, 23.

Dottern Alice bor precis som sina föräldrar i Stockholm medan de andra två har bosatt sig i andra delar av landet. Sixten bor idag i Norrköping medan Ebba har flyttat till västkusten och Göteborg.

Genom åren har de tre barnen funnits vid Hans sida på en del premiärer. Troligt är det nog att de även stöttade honom under den tuffa tiden han nyligen genomgått.

Hans Rosenfeldt om sjukdomen: ”Riktigt allvarlig infektion”

I en intervju med Aftonbladet ber tidningen Hans Rosenfeldt betygsätta sitt liv från ett till fem i olika kategorier. När han får frågan om hälsan avslöjar han att han har kämpat med sjukdom under en längre period men att han nu är på bättringsvägen.

– Jag tänkte inte gå in på detalj för jag har inte gjort någon grej av det men jag var väldigt, väldigt sjuk i våras. Och jag håller på att återhämta mig från det nu, det är därför jag också tränar och försöker komma tillbaka. Så nu är det nog en fyra iallafall för nu är jag ju frisk, men inte återhämtad, säger han till tidningen.

Vidare förklarar Hans Rosenfeldt att det inte var dödligt, men att det ändå var riktigt illa ett tag.

– Ja, det var hyfsat allvarligt. Det var ju inte dödligt, det var inte cancer. Men det var en riktigt allvarlig infektion som gjorde mig väldigt, väldigt sjuk. För ett halvår sedan hade jag sagt att det var en etta.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Johan Jeppsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN