LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hans Mosesson om arvet till sönerna – berättade månader innan sin död

27 okt, 2023 
Hans Mosesson och hustrun Carola
Hans Mosesson är död.
I en intervju med Expressen, från sommaren 2023, berättade han själv om sin hälsa, längtan efter barnbarn och hur det egentligen blir med gården när han har gått bort.
– Det får väl de avgöra sen, sa då Hans till tidningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De svenska kändisarna som lämnat oss 2023Brand logo
De svenska kändisarna som lämnat oss 2023

Hans Mosesson är död, han blev 79 år gammal. Under fredagsmorgonen nåddes vi av den tragiska nyheten om skådespelarens borgång. Det var familjen som bekräftade nyheten i ett uttalande till DN.

“Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna”.

Hans Mosessons egna ord om hälsan – månader före dödsfallet

Men hur var egentligen Hans sista tid i livet? Så sent som i somras kommenterade han sin hälsa under en intervju med Expressen. Han fick då frågan om ifall han kunde känna oro över att hans 16 år yngre fru Carola någon gång skulle behöva ta hand om honom ifall hälsan försämrades. Detta var på Hans svarade:

Annons

– Det ligger ju i farans riktning, som Leif GW brukar säga. Risken är inte överhängande, men ju helt reell på papperet. Vi får hoppas att hon slipper det, och att det går fort när den dagen kommer.

Hans fick därefter frågan gällande hur han egentligen mår:

– Jo, tack. Jag har lite ont här och var, i knän och fötter just nu. Men i övrigt tycker jag nog att jag mår ganska bra.

Vidare berättade Hans att han varit på en spirometrisk undersökning, där hans lungor kontrollerades då han haft problem med kol.

– Det har inte hänt något de sista två åren. Så jag lever med det, och även om jag varken springer 100 meter eller en mil längre, så går det bra.

Hans Mosesson om barnbarn och arvet: ”Det är tveksamt”

Under samma intervju kom familjelivet på tal. Hans är pappa till sönerna Måns, Jonas och Fabian men några barnbarn han hann aldrig få.

– Nej, jag beklagar det. Jag har väl inte lärt dem hur man gör, svarade han vid tidpunkten på frågan om ifall han har några barnbarn.

Hans var bosatt på en gård, som han och hustrun renoverade för en stor summa pengar. Kommer sönerna nu att ta över denna?

– Nej, det är tveksamt. Två av dem bor redan i Stockholm. Det skulle vara om det blev ett sommarställe för barn och barnbarn. Det får väl de avgöra sen.

FOTO: TT

Annons