BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hans Mosesson är död – blev 79 år gammal

27 okt, 2023 
Hans Mosesson är död.
Folkkära skådespelaren blev 79 år gammal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet tillBrand logo
Här är allt om nya Ica-Stig och Ica-Stina – så gick avslöjandet till

Hans Mosesson är kanske i dag mest känd för sin karaktär som Ica-Stig. Men i botten var Mosesson musiker och skådespelare.

Nu har han somnat in – 79 år gammal.

“Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna”, skriver familjen i ett uttalande till DN.

Så blev Hans Mosessons sista tid i livet

Att Hans Mosesson var en begåvad skådespelare råder det inga tvivel om. Framför allt låg Nationalteatern honom varmt om hjärtat och så sent som i somras valde han att hylla barnen på teatern.

Hans Mosessons liv blev långt och händelserikt. Som ung seglade han runt Afrika och Sydamerika på skolfartyget Älvsnabben. Han hungerstrejkade utanför riksdagen och var en del av olika teatersällskap. Han har till och med kommit in i Guinness rekordbok.

Annons

Även om hans ikoniska roll som Ica-Stig gjort ett stort avtryck så har vi ändå fått se honom i roller sedan avhoppet från Ica-reklamerna för åtta år sedan. Han spelade nämligen Berndt i Sjölyckan på Kanal 5.

Hans Mosessons efterträdare i Ica-reklamerna

Hans Mosesson axlade rollen som Ica-Stig i hela 13 år och 512 avsnitt. När han valde att sluta så var det ingen mindre än sångaren och skådespelaren Loa Falkman som tog över.

När Loa valde att kasta in handduken 2020 delades rollen upp och Björn Kjellman och Suzanne Reuter blev syskonen Ica-Stig och Ica-Stina.

FOTO: TT

Annons