Hans Mosesson försvann efter Ica-reklamerna – så lever han idag

Hans Mosesson

Efter 14 år hoppade Hans Mosesson av rollen som Ica-Stig och lämnade över ansvaret till Loa Falkman.
Men i veckans Ica-reklamer är han tillbaka igen i rutan.
Nu reder Hänt ut vad han har för sig idag!
Martin om tuffa tiden under inspelningen då han tvingades vara ifrån sina barn ”Fick inte hälsa på”
Slå på ljud

Hans Mosesson, 76, var svenska folkets Ica-Stig i 14 år. När han valde att sluta så var det ingen mindre än sångaren och skådespelaren Loa Falkman som tog över.

Men allt har sin tid och nu har även Loa valt att skicka vidare den bollen. Spekulationerna går vilt till om vem som kan bli hans nya ersättare. Det spekuleras även i om det kan vara en "Ica-Stina" som tar över denna gång – i form av Suzanne Reuter.

Men det finns även tittare som gissar på helt andra scenarion, av reklamerna att döma kan det nämligen finnas några ledtrådar.

”Randig domartröja, vykort från England, mopp (sopa banan...), dansnummer... kan bara vara Tony Irwing som blir nya Ica-Stig”, har en tittare gissat.

Svårt att skilja på Hans och Ica-Stig

Under åren har många har haft svårt att skilja på Hans och “Stig”. På Konsum har beundrare skämtsamt frågat om han gått fel och på Ica har förvirrade fans bett honom leta fram knäckebröd och tipsa om extrapriser.

– När jag handlar på Ica händer det att kunder frågar var olika varor står, då får man hjälpa till. Även när vi har filmat har kollegor av misstag kallat mig för Stig, har Hans tidigare berättat.

Under veckan som gått har Hans plötsligt figurerat i Ica-reklamerna på TV4. Det är Loa Falkmans sista dag på jobbet och han blir högtidligt avtackad av kollegorna.

Men när han sedan körs till ett gammalt garage får han ett kärt återseende i form av Hans Mosesson. I reklamfilmen säger Hans:

– Nämen tjenare! Ett år, fick du inte mer?

– Nej jag har gjort Ica-Stig i sex år, svarar då Loa Falkman.

Hans Mosesson gör comeback.

Det gör Hans Mosesson idag

Men numer kan man se Hans som Berndt i Sjölyckan på TV4. Hittills har det kommit två säsonger och en tredje skulle spelats in i somras – men blev uppskjuten på grund av coronapandemin.

– Det är ingen djupsinnig historia utan det är lite småtrevligt och man känner igen sig, har Hans tidigare sagt till Hänt om serien.

I den populära humorserien spelar han en roll som finner kärleken ganska sent i livet. Något som absolut inte stämmer in på Hans Mosessons verkliga relation.

Carola Mosesson, Hans Mosesson

Hans och Carola.

Foto: TT

Hans och den 16 år yngre frun Carola, firade nämligen 35 år som gifta i höstas. Tillsammans har de sönerna Måns, 37, Jonas, 33, och Fabian, 30.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I en intervju med Hänt har Hans tidigare berättat om hur han och Carola träffades.

– Det var på en cabaret i Nordstan. Jag gick runt utanför teatersalongen. Det fanns en kiosk där det stod en snygg tjej och jobbade. Jag brukade värma upp genom att jogga i korridoren och så småningom vågade jag prata med skönheten. På den vägen är det, berättade han då.

FOTO: Ola Axman/TT, Youtube

LÄS OCKSÅ: Ica-Stigs nya jobb – kan du gissa vad han ska göra?

LÄS OCKSÅ: 9 personer vi helst av allt vill se som nya ICA-Stig

FRÅN FÖRSTASIDAN