Hannah Widell akut till sjukhus: "Trodde jag skulle dö av smärta"

Hannah Widell akut till sjukhus: "Trodde jag skulle dö av smärta"

De svåra smärtorna fick Hannah Widell att åka direkt till kvinnoklinikens akutmottagning. När läkarna undersökte henne var buken full av blod.

Efter en fotografering tillsammans med systern och podd-kollegan Amanda Schulman, 36, förra måndagen drabbades Hannah Widell, 41, av akuta magsmärtor.

– Jag började googla, för jag förstod ändå att det är någonting i underlivsregion som håller på att hända. Jag tänker framfall, jag tänker att nu har cancern kommit, allt hade drabbat mig i den stunden, berättar hon i fredagens poddavsnitt.

Hannah bestämde sig för att åka till Södersjukhusets kvinnoklinik där de har en akutmottagning.

– Jag hade sådana smärtor, jag hade så ont att jag typ höll på att dö.

Väl framme får hon smärtstillande och en säng som hon, gråtandes av smärta, ringer maken Gustav Wallin, 38, från.

– Jag hade sådan dödsångest. Dödsångest blandat med “Vad gör jag här egentligen, jag kanske inte är tillräckligt sjuk”. Det känns som att man inte får vara på akuten, som att man har gjort bort sig och är en pinsam människa som har åkt dit, förklarar Hannah.

Slutligen kallas hon in till undersökning där läkaren utför en ultraljudsundersökning.

– Hon säger att “Du har väldigt mycket blod i buken och det är det som gör så fruktansvärt ont. Vad jag tror har hänt är att det är att en cysta har spruckit. Det kommer göra ont i flera veckor, men det är inget farligt”.

Hannah och Amanda.

Läkaren säger till Hannah att stanna på sjukhuset till de är säkra på att blödningen upphört, hon ber även om ett urinprov för att kunna utesluta en graviditet. Hannah andas ut av lättnad, men 20 minuter senare blir hon kallad av läkaren igen.

– Då känner jag att hon kommer typ skälla ut mig för att jag är här överhuvudtaget. Men istället säger hon ”Ditt graviditetstest visar positivt. Så jag måste göra ett ultraljud till, för det var inte något jag kollade efter”.

Men undersökningen är svårare än väntat, och en specialist kallas in för att ta en noggrannare titt.

– Han gör ett ultraljud i typ trekvart. Han hittar inte min andra äggledare, för den ligger bakom något. Och jag kan förstå för jag ser ju på skärmen. Det är skuggor och svart, vad finns det att se, förklarar Hannah med ett skratt.

Tillsammans med maken Gustav Wallin har Hannah tre barn.

Slutligen meddelar han att det är ett utomkvedshavandeskap det rör sig om, vilket innebär att ett befruktat ägg har fastnat i äggstocken eller buken istället för livmodern. Exakt var den hamnat vet de först efter en operation som bokas in till nästa morgon.

I efterhand känner Hannah att hon kommit lindrit undan.

– Cellen hade satt sig i bukväggen, och när man googlar på det så står det att förr i tiden så dog nästan alla kvinnor som fick det. För då bara förblödde man inuti. Men nu har jag titthåls-tjosan på magen istället.

LÄS MER: Nu bekräftar Schulmans graviditeten: “Det blir en…”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN