Hannah Graafs sorg över 8-åriga dottern Vidas stora förändring

Hannah Graaf och Peter Karyd

Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT
Hannah Graaf var 21 år gammal första gången hon blev mamma.
Idag har hon fyra barn och nu har den yngsta dottern Vida också blivit äldre, något som märks mycket väl.
”Gör ont att hon blivit så stor att hon inte leker längre”, skriver Hannah på bloggen.

Tv-profilen Hannah Graaf, 42, har fyra barn. Hösten 2017 beslutade hon sig för att lämna Sverige och bosätta sig i Marbella på den spanska solkusten, tillsammans med dåvarande maken Peter Karyd, 45. Men bara ett år senare kom beskedet att paret brutit upp. Hannah och Peter hade då varit gifta i tio år och tillsammans fått döttrarna Liv, 11, och Vida, 8.

Efter uppbrottet flyttade Hannah hem till Sverige medan Peter stannade kvar i Marbella. Döttrarna har sedan dess pendlat mellan de två länderna för att kunna tillbringa tid med båda sina föräldrar.

Sommaren 2020 delade de upp på så sätt att döttrarna var hemma i Sverige i början för att sedan åka till Spanien för att tillbringa några veckor där – ett beslut som oroat Hannah.

Döttrarna pendlar mellan föräldrarna

Sedan Hannah flyttade hem från Marbella bor hon i ett radhus i Sigtuna och nu verkar det som att flickorna ska bo hos henne restan av året. Hannah har tidigare berättat om det pendlande livet för tidningen Mama.

– Vi har alltid varit lite impulsiva och tycker om Spanien och ville prova på att bo där. I efterhand kan jag väl känna att det var lite för impulsivt. Man kanske skulle ha gjort det i lite lugnare takt innan man bara lämnade allt och drog, sa hon då.

Hannah är även mamma till två söner, Mio, 15, och William, 19. Den förstfödda sonen, William, har Hannah tillsammans med den tidigare Idol-jurymedlemmen Andreas Carlsson. Och sonen Mio har hon tillsammans med nattklubbsprofilen Daniel Boudal.

Döttrarna Liv och Vidas förändring

Just nu tycks Hannah göra om en del i hemmet, hon rensar ut det gamla för att få in lite nytt. Det är en förändring som verkar behövas just nu när barnen blir äldre och inte har samma intressen som innan. I storasystern Livs rum har hon bland annat satt upp LP-skivor på väggen och målet är att det ska bli en scrapbook-vägg.

Men förändringar innebär alltid en del avslut och minnen som suddas ut. Nu berättar Hannah om sorgen över att dottern Vida har blivit så pass gammal att hon nu inte längre vill leka med sina dockor och dockhus.

”Har satt upp hyllor i Vidas rum och börjat rensa bort det hon inte längre leker med. Hela hennes rum har bestått av LOL dolls. Hus, LOLs, husbil, kläder och allt som finns. Gör ont att hon blir så stor att hon inte leker på samma sätt längre. Går kanske fortare när man har storasyskon”, skriver hon nu på bloggen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

LÄS MER: Hannah Graafs lycka efter återföreningen med ex-maken Peter Karyd

LÄS MER: Hannah Graafs erkännande om kärlekskampen efter skilsmässan