LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Hanna Hedlund: Beteendet ledde till skilsmässan från Martin Stenmarck

30 okt, 2023 
HANNA HEDLUND, MARTIN STENMARCK
Det är drygt två år sedan Hanna Hedlund och Martin Stenmarck skilde sig.
I en ny intervju med Aftonbladet berättar Hanna om vilka händelser som ledde fram till beslutet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hanna Hedlunds ärliga ord om splittringen från Jessica Wahlgren – poddens räddningBrand logo
Hanna Hedlunds ärliga ord om splittringen från Jessica Wahlgren – poddens räddning

Hanna Hedlund, 48, har stått på scen i flera decennier och på senare år har hon haft stora framgångar med bland annat sitt eget låtsläpp, musikaler och körer.

De senaste åren har varit händelserika när det kommer till det privata planet. År 2016 gick hennes pappa Latta Hedlund bort och för snart tre år sedan valde hon och ex-maken Martin Stenmarck, 51, att gå skilda vägar.

Sedan dess har Hanna bearbetat sorgen och idag mår hon bra och är harmonisk i sin tillvaro. Hon har även hittat kärleken på nytt, men vem han är har hon valt att hålla hemlig än så länge.

Hanna Hedlund om skilsmässan: ”En produkt av det”

När Hanna och Martin skilde sig skrev de, ett offentligt utlåtande, att de inte vill prata om skilsmässan. Men i en ny intervju med Aftonbladet har Hanna nu valt att ta bladet från munnen.

Annons

– Jag började jobba på relationen med mig själv redan när pappa försvann. Vi stod varandra så nära och han såg mig så starkt. När han gick bort hade jag inte de där ögonen längre som såg mig och jag kände mig helt lost. Då började jag en egen personlig resa och kanske blev skilsmässan en produkt av det. Ändrar man sina beteenden så ändras plötsligt relationer också, säger Hanna till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tror det, även att jag förlorade pappa. Om han hade funnits kvar kanske jag inte hade skilt mig eller tyckt det var jobbigt att göra det. De här sakerna ihop gjorde verkligen att jag behövde möta känslan av att vara ensam och jag fick fundera på vem jag var. Att inte känna att jag visste det var jätteläskigt. Men jag fick möta det där och jobba med det. Det låter helt absurt och jag trodde aldrig jag skulle säga det, men nu när jag har fått mark under fötterna är jag tacksam för de erfarenheterna.

Annons

Hanna Hedlund berättar också att hon inte kände sig som en superwoman på samma sätt som hon gör idag. På den tiden, när barnen var små, var det främst hon som var hemma med barnen medans Martin var ute och vann Melodifestivalen till exempel.

– Framför allt så var det inte självvalt. Men jag sa att det är klart han skulle köra på så tar jag hand om barnen. Men jag ville inte heller missa att vara med barnen. Samtidigt var det lite av en identitetskris. Martin vann Mello och gjorde allt då. Tystnaden i min telefon blev så jäkla stor jämfört med hans telefon som ringde hela tiden, säger hon till Aftonbladet.

Dottern Ida flyttar hemifrån

Idag bor Hanna kvar i huset där hon och Martin Stenmarck bodde och ex-maken har skaffat sig en lägenhet där han bor med barnen när det är hans veckor. Nu för tiden är det dock bara två av barnen som fortfarande bor hemma, eftersom dottern Ida flyttat hemifrån.

– Precis, nu är de bara två kvar, det är så nytt. Det känns fortfarande ovant men det är härligt att se att de får luft under vingarna och drar iväg själv. Det är en mäktig känsla, har Martin nyligen berättat för Hänt och fortsatte då:

– Man minns ju själv hur det var när man flyttade hemifrån, det var superstort. Men hon bor ju ändå här i stan så det är skönt.

FOTO: TV4

Annons