LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hanna Hedlund om boendekrisen – efter uppbrottet från Martin Stenmarck

14 sep, 2023 
hanna hedlund
Det har gått drygt två år sedan Hanna Hedlund och Martin Stenmarck gick skilda vägar. Sedan dess har boende-situationen varit lite oklar.
Men nu har Hanna bestämt sig!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hanna Hedlunds ärliga ord om splittringen från Jessica Wahlgren – poddens räddningBrand logo
Hanna Hedlunds ärliga ord om splittringen från Jessica Wahlgren – poddens räddning

Hanna Hedlund, 48, har haft fullt upp i sommar. Hon har hunnit med allt ifrån att uppträda inför kungafamiljen på nationaldagsfirandet, gästat Allsång på Skansen, turnerat med Diggiloo-gänget och dessutom har hon hunnit med att släppa ny musik.

Musiken i nya albumet handlar om lite allt möjligt från hennes senaste händelser i livet. Men låten Redo nu handlar specifikt om att hon är redo att gå vidare efter skilsmässan från Martin Stenmarck, 50.

– Detta är låten jag väntat på att få göra! Fick gåshud första gången Jimmy spelade upp den, sen har vi jobbat fram en text med fantastiska Myra Granberg som verkligen matchar låten. Den beskriver känslan av att komma över en sorg när man förlorat någon som betytt mycket. När man är ute på andra sidan av sorgen, när man är redo att släppa taget och redo att minnas det vackra i relationen utan att vilja tillbaka, sa Hanna Hedlund i samband med låtsläppet.

Annons

Martin Stenmarcks nya lägenhet – efter skilsmässan

Det är drygt två år sedan nu som Hanna och Martin gick skilda vägar. Paret var ihop i 23 år och har barnen Ida, 19, Love, 16 och Saga, 11, tillsammans, men 2021 valöde de att gå skilda vägar.

Sedan skilsmässan har Hanna pratat mycket om boendesituationen och omställningen att gå över till varannan-vecka-livet och hur självständig man blir i hemmet.

För ungefär ett år sedan stod det klart att Martin Stenmarck hade flyttat ut ur huset och skaffat sig en lägenhet.

Hanna Hedlunds beslut med huset

Men hur ser boendesituationen egentligen ut för Hanna? Faktum är att det är hon som bor kvar i ex-parets gemensamma hus och nu berättar hon hur det kommer bli.

Annons

– Jag ju också på hur det skulle gå att down-sizea, jag menar nu flyttar ju Ida, ett barn mindre. Jag bor ju ändå i ett ganska stort radhus, så jag tänkte att jag skulle kunna down-sizea och få mycket mindre månadskostnad, säger hon i podden Jessica & Hanna – Å andra sidan.

Hon fortsätter:

– Så då började jag titta på det och hittade liksom ett jättebra, en visning på Hemnet som jag dock inte gick på. För jag var så här "okej visst, jag bor där, jag har ju mer då i månaden och röra mig med". Men den här livskvalitén jag har här, med min lilla trädgård, jag kan gå ut och fixa, jag har mina grannar, vi är som ett kollektiv, säger Hanna och tillägger:

– Så nu har jag kommit fram till att bo kvar och det kommer gå. Så då får man prata med barnen också att vi får ta det lite lugnare med saker och ting. Det är så här mycket mindre i privatkassan varje månad, det är bara ett faktum för en själv också.

FOTO: Cornelia Nordström / Expressen / TT

Annons