LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hälsoprofilen Shirin talar ut om uppsägningen från TV4: ”Tacksam”

26 aug, 2023 
NYHETSMORGON
TV4 har lagt fram ett sparpaket och måste nu skrota flera stora namn. En som tvingas bort är hälsocoachen Shirin Djavidi som synts i rutan i sex år.
Nu berättar hon för Hänt om tiden på TV4.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i NyhetsmorgonBrand logo
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

I veckan kom uppgifter om att TV4 ska lägga fram ett sparpaket där 40 tjänster ska tas bort och senare under hösten kommer ytterligare 60 tjänster att plockas ned. Sparpaketet gäller dels på TV4-Nyheterna och på Nyhetsmorgon.

När Hänt når hälsoprofilen och journalisten Shirin Djavidi, 51, som är en av TV4-profilerna som tvingats säga hej då berättar hon om känslorna:

– Det är ju väldigt tråkigt, då jag verkligen tycker det är roligt med Nyhetsmorgon, och för att det är ett strålande sätt att nå den stora massan. Det var ett bra sätt för mig att inspirera tittarna till ett mer aktivt liv, och på ett enkelt sätt visa vikten av att leva lite sundare, röra på sig, äta lite bättre mat för att du ska förebygga skador och sjukdomar. Hela syftet är att hålla dig frisk, stark, leva längre, må bättre, få friskare hud och hår, säger hon till Hänt.

Nymo-Shirins nya besked efter uppsägningen: ”Tacksam”

Shirin har en röd tråd i sitt liv, hon skriver bland annat böcker, föreläser och har podcasten Rise and Shine med Shirin där allt handlar om samma sak, att inspirera till ett mer aktivt liv. Hennes mål är att försöka nå ut till så många som möjligt, för att kunna hjälpa så många som möjligt.

Annons

– Vad jag än gör i hela mitt liv så har jag en och samma röda tråd och det här var en plattform, som tyvärr då var en av plattformarna som gav störst spridning. Men jag är otroligt tacksam för den tv-tid jag fick på fyran, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Jag är en person som är tacksam för det mesta, jag praktiserar tacksamhet varje morgon och varje kväll. Saker händer ju i livet och just nu ser ju hela världen lite upp och ner ut. Jag är tacksam för allt som jag har i mitt liv, allt jag får uppleva, alla härliga människor jag får träffa och som möjligheten med att ha varit med i Nyhetsmorgon.

Det ska TV4-Shirin göra nu – efter Nyhetsmorgon

Trots att Nyhetsmorgon var en stor och viktig plattform för Shirin så har hon absolut inget ont att säga om kanalen. Snarare tvärtom.

– Jag har varit med om nedskärningar förr, och jag var ju inte heller anställd. Jag var i rutan åtta minuter varannan måndag. Det var superkul och Nyhetsmorgon är en otroligt varm och glädjefylld redaktion. Men nu går jag vidare och tar med mig en fin tid.

Shirin hade aldrig ett fast kontrakt med TV4, utan hon fakturerade som en konsult. Av den anledningen blev inte den här smällen så hård och nu blickar hon framåt. Vad som händer härnäst får helt enkelt ödet bestämma.

– Så det är ju inte så att jag blivit uppsagd från en fast anställning med ett tungt avtal. Nu tuffar jag på med mina andra saker. Om en dörr stängs kanske det öppnas fem eller tio andra.

FOTO: TV4

Annons