ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunilla Perssons stora oro efter otäcka händelsen med mamma Iris, 96

04 dec, 2022 
André Färnsveden
Gunilla Persson och hennes mamma Iris.
Gunilla Perssons mamma Iris har kommit upp i åren och är idag 96 år gammal.
Nyligen behövde hennes mamma åka in till sjukhuset med en lunginflammation.
– Det var mycket nära att hon dog där, säger Gunilla.
Annons
Gunilla Persson om mamma Iris hälsotillståndBrand logo
Gunilla Persson om mamma Iris hälsotillstånd

Gunilla Persson, 63, blev en stor profil när hon medverkade i Svenska Hollywoodfruar. I programmet fick tittaren följa svenska fruars lyxiga och glamourösa liv i Los Angeles, USA.

För tolv år sedan tog Gunilla ett stort beslut. Hon valde nämligen att ta över vårdanden för sin mamma Iris, 96, som fick åka till Hollywood för att bo med dottern. Eftersom hon då flyttade in med Gunilla lärde tittarna även känna hennes mamma Iris.

Iris Perssons tillstånd är livshotande

Men den senaste tiden har inte varit lätt för familjen då Iris har blivit sämre. För ett par månader sedan behövde hon nämligen åka in till sjukhuset då hon hade livshotande skador – något som Hänt tidigare skrivit om.

Det är mycket som händer här, både ont och gott. Jag har varit lite tyst men önskar att jag kunde samla mig och skriva ned mycket på min blogg. Som det är nu är mamma på sjukhuset, har fått antibiotika, blodtransfusioner och blodtryckshöjande mediciner. Hon har eller har haft sepsis vilket är livshotande”, skrev Gunilla på Instagram.

Annons

Vidare tackade hon för allt fint stöd hon hade fått och att hon bad om att få lite mer tid med sin mamma.

Mamma kämpar, jag kämpar och vi kommer med Guds hjälp att ta oss igenom det här också. Alla mina underbara följare, ni ska veta att jag uppmuntras, tröstas och lyfts upp av era fina kommentarer. Nu ber vi för lilla mamma, att hon får vara kvar hos oss ett tag till

Gunillas stora oro för mamma Iris, 96

Men nu verkar det som att Iris har behövt åka in ännu en gång, då hon fått en lunginflammation. En orolig Gunilla fick tillkalla ambulans då mamman inte verkade må bra alls, vilket hon berättar om för Aftonbladet.

– Hon kom in på sjukhuset och var väldigt, väldigt sjuk med sepsis och jättehög hjärtfrekvens. Det slog som en slaghammare, alltså 170-180 slag i minuten, säger hon till tidningen.

Annons

Gunillas mamma fick diagnosen dubbelsidig lunginflammation vilket hon behandlades för med högflödessyrgas. Men det såg inte ut att göra någon skillnad och Gunilla berättar att det kunde ha slutat väldigt illa.

– Trots att hon hade den på så var hennes syre inte bra ändå. Så det var mycket nära att hon dog där, säger Gunilla.

Dagen efter hände däremot något som Gunilla beskriver som ”ett mirakel”. Iris hade nämligen blivit mycket bättre.

– Det var ett mirakel som skedde där. Hennes lunginflammation kan ju inte helt ha gått bort men blivit så mycket bättre, säger Gunilla till Aftonbladet.

Sjukhuset ville skicka hem henne men Gunilla har ingen möjlighet att ta hand om sin mamma, hon måste därför leta efter en sjuksköterska som ska kunna hjälpa henne.

När Hänt når Gunilla berättar hon att Iris mående skiftar, och att det nyligen har varit dåligt igen.

Det går upp och ner nu, imorse var det illa igen”, skriver Gunilla till Hänt.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT,

Annons