Gunilla Perssons nya bakslag med mamma Iris Persson på sjukhuset

Gunilla Persson, Iris Persson

Gunilla Persson har haft det tufft den senaste tiden då mamma Iris Persson varit dålig. Till råga på detta har Gunilla också känt att sjukvårdarna inte håller måtten och nu har det hänt igen.
”Mycket hatisk”, skriver hon på Instagram.
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksam
Slå på ljud

Iris Persson, 95, har gjort sig känd för hela svenska folket som mamma åt Hollywood-frun Gunilla Persson, 62, och mormor åt barnbarnet Erika Persson, 18. På Gunillas sociala medier kan man följa Iris liv då Gunilla gärna uppdaterar sina följare om Iris hälsa.

Den senaste tiden har det dock varit lite trubbel i paradiset. Mamma Iris lider av en demenssjukdom och den senaste tiden har det dessvärre varit mer som smärtat 95-åringen.

För en tid sedan behövde Iris läggas in på sjukhus och där hände något som inte fick hända. Gunilla upplevde det nämligen som att Iris inte fick den vård hon behövde. Det hela slutade med att de bytte sjukhus.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gunilla vårdar mamma Iris i hemmet

Normalt sett får Iris vård i hemmet av Gunilla och anställda vårdgivare. Gunilla har tidigare berättat om det avgörande beslutet att ta Iris under sina vingar.

– Jag räddade mamma från en säker död för exakt tio år sedan. Jag tog ut henne ur demensboendet på mammas 85:e födelsedag den 18 februari 2011. Det i sig själv måste firas därför att tio år senare, trots att hon är gravt dement, så lever hon fortfarande och skiner ofta som en sol när hon ser på mig, har Gunilla tidigare sagt till Hänt.

I reality-serien Svenska hollywoodfruar har tittarna fått se Gunilla när hon vårdar sin mamma i hemmet. Under årens lopp har hon haft en del vårdgivare på plats, men flera av dem har avskedats med omedelbar verkan. Gunilla ska då ha sett brister i deras vård och nyligen var det en som somnade istället för att ge Iris den vård hon behöver.

Svenska hollywoodfrua

Gunilla vårdar Iris i hemmet.

Foto: Viafree

Gunilla Perssons kritik mot sjukvården

När Iris nyligen lades in på sjukhus fortsatte dessvärre den bristfälliga vården, något som givetvis gjorde Gunilla rejält upprörd.

”Jag har haft riktigt tuffa dygn pga att läkarna inte längre vill ha kvar mamma på sjukhuset för försäkringen betalar inte mera. Många stora, grymma fel har gjorts och hade det inte varit för att jag är så engagerad och att jag har vårdgivare så hade mamma varit död nu.”, förklarade Gunilla på Instagram.

Och nu verkar sjukhuspersonalen ha gjort bort sig igen. I ett inlägg på Instagram berättar Gunilla om det nya bakslaget.

”Jag är ledsen över att meddela att mamma är tillbaka till sjukhuset med ”aspiration pneumonia” orsakad av ännu en vårdgivare vilket gör mig mycket hatisk eftersom mamma inte hostade nästan alls utan hade återhämtat sig.”, skriver hon och fortsätter:

”Lunginflammationen är inte så allvarlig i nuläget men hade blivit det om jag inte genast tagit henne till sjukhuset för omvårdnad. Klockan är lite efter midnatt här och vi väntar på att få ett rum då hon ju naturligtvis blir inlagd.”

LÄS OCKSÅ: BONUSFAMILJ Jessica Almenäs ord till Sofia Geite på sonens födelsedag

LÄS OCKSÅ: FÖRSVINNANDET Doktor Mikaels nya projekt

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, Viafree

FRÅN FÖRSTASIDAN