Gunilla Perssons fina ord om mamma Iris – efter läkarnas akutåtgärd: ”Äter inte”

Gunilla Perssons fina ord om mamma Iris – efter läkarnas akutåtgärd: ”Äter inte”

Sedan tio år tillbaka vårdar Gunilla Persson tillsammans med dottern Erika sin mamma Iris i hemmet.
Nu fyller Iris 95 år – något som trots sjukdom firas med mycket kärlek och värme.
– Mamma betyder allt för mig, mamma, Erika och djuren är mitt liv. Jag älskar dem med hela mitt hjärta och själ, säger Gunilla Persson till Hänt.
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksam
Slå på ljud

Iris Persson har gjort sig känd för hela svenska folket som mamma åt Hollywood-frun Gunilla Persson, 62, och mormor åt Erika Persson, 18. På Gunillas sociala medier kan man följa mammans liv då hon får vård i hemmet av dottern och barnbarnet.S

18 februari var det en stor dag då Iris fyller hela 95 ädla år. På Instagram lade Gunilla ut ett Inslagram-inlägg där hon hyllar sin mamma, som dagen till ära fick träffa en frisör som gjort henne födelsedagsfin i håret.

"GRATTIS till älskade mamma Iris!", skriver Gunilla till inlägget.

När Hänt pratar med Gunilla berättar Hollywood-frun att mammans födelsedag är värd att firas på många olika sätt. Inte bara har Iris levt ett långt och värdefullt liv utan hennes födelsedag är även en viktig milstolpe för familjen.

– Jag räddade mamma från en säker död för exakt tio år sedan. Jag tog ut henne ur demensboendet på mammas 85:e födelsedag den 18 februari 2011. Det i sig själv måste firas därför att tio år senare, trots att hon är gravt dement, så lever hon fortfarande och skiner ofta som en sol när hon ser på mig, berättar Gunilla för Hänt.

Gunillas hälsobesked för mamma Iris

Sedan Iris flyttade från äldreboendet har hon vårdats i dottern Gunillas och barnbarnet Erikas hem i Los Angeles. Dagen kommer att spenderas ute i trädgården där flera av familjens vänner kommer samlas för att hylla Iris.

– Vi firar mammas födelsedag med att goda vänner kommer till vår trädgård där mamma kommer få ligga ute i en stol som är nedfällbar. Hon förflyttas med en hoyerlift eftersom hon nu är helt sängliggande. Vi har lite svenskt smörgåsbord, Champagne och födelsedagstårta.

Iris hälsa har under den senaste tiden varit sviktande och Gunilla har flera gånger berättat om de hårresande resorna fram och tillbaka från sjukhuset där Iris har vårdats för bland annat en allvarlig urinvägsinfektion. Idag får Iris palliativ vård i hemmet och trots att hon inte själv kan äta av den festliga maten är Gunilla övertygad om att mamman blir lycklig av firandet.

– Mamma äter inte mera eftersom hon har en sond i magen men hon kommer säkert att tycka att det är fantastiskt att få vara ute i trädgården och bli firad.

Ömma orden om kärleken till mamman

Gunillas fina omhändertagande av sin mamma har berört många och nu berättar Gunilla om hur mycket Iris betyder för henne och dottern Erika.

– Mamma betyder allt för mig, mamma, Erika och djuren är mitt liv. Jag älskar dem med hela mitt hjärta och själ. Nu gäller det att hitta mannen som är värd att älska. Det vet jag att mamma alltid velat.

Vi på Hänt önskar nu Iris ett varmt grattis på födelsedagen och hoppas att familjen får ett varmt och kärleksfullt firande tillsammans!

LÄS OCKSÅ: Erika Persson om verkliga relationen till mamma Gunilla Persson

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson visar upp pappan efter alla år – nya bilden

FOTO: Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN