Gunilla Perssons stora oro för Erika Persson, 19, – nya kravet

GUNILLA PERSSON

Gunilla Persson är en otroligt familjär person och hennes absolut största prioriteringar i livet är att värna om sina närstående. Nu berättar hon för Hänt om oron som råder i hemmet – både för dottern Erica, 19, men även för mamma Iris, 95.
Allt om Gunilla Persson
1:04

Efter reklamen: Allt om Gunilla Persson

(1:04)

Slå på ljud

Gunilla Persson, 63, lever sedan massvis av år tillbaka i USA och att hon trivs som fisken i vattnet är ingen hemlighet. Men trots det kan hon ibland vilja besöka sitt kära hemland, Sverige, något som blivit svårt de senaste tre åren på grund av pandemin.

När Hänt når Gunilla på en regnig kväll i Sverige är det mitt på dagen för henne och hon har precis suttit ute och solat och njutit av det fantastiska vädret och havsutsikten.

– Det är så underbart varmt nu, det är 25 grader eller kanske mer. Det är verkligen baddräkts-väder och allt blommar och är så vackert här. I och med att vi hade så mycket regn så blev det så vackert efteråt, berättar Gunilla glatt för Hänt.

Men även om solen skiner över härliga Los Angeles så är coronapandemin fortfarande ett faktum och alla restriktioner är kvar. Restriktionerna i USA är mycket hårdare än i Sverige och krav på munskydd gäller överallt.

Erika Persson tillbaka på college – efter distansundervisningen

Gunillas dotter Erika Persson, 19, har börjat college och i somras kunde Hänt avslöja att hon kom in på sitt förstahandsval, Pitzer college!

– Jag kom in på mitt förstahandsval Pitzer College. Det är ungefär en timme från LA och det är ett av flera olika colleges i samma område. Det är en riktigt cool liberal konst-skola där jag får göra allt jag brinner för, sa Erika då.

Nu har Erika hunnit avverka sin första termin och under början av året tillbringade hon en hel del tid hemma, då skolan införde distansundervisning. Men nu har den saken ändrats och Erika är tillbaka på Pitzer college.

– Det är jättebra med henne, hon är i skolan nu. Det var ju stängt i två veckor på grund av pandemin, men nu är den öppen igen och hon åkte tillbaka i söndags. Det är däremot lite kompisar som hon har som har corona, så de måste ju isoleras nu, säger Gunilla till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gunillas oro for sina närmaste familjemedlemmar

Eleverna har alltså redan gått tillbaka till normal undervisning – något som Gunilla tycker var lite väl tidigt.

– Jag tycker ju att det är bäst att göra online så länge som det här håller på. Det figurerar ju så mycket på college. Så jag är inte så glad över det där att hon måste gå till college, där man faktiskt blir smittad lättare än på annat håll, säger hon till Hänt.

Det finns med andra ord en viss oro för Erika, även om Gunilla känner sig lugn med att de testas regelbundet.

– De är väldigt noggranna på Pitzer college, de blir testade två gånger i veckan eller någonting. Det är därför de kommer på att det är de som har det, säger Gunilla.

Även oron för mamma Iris Persson, 95, finns när det kommer till den här saken. Nu berättar Gunilla att Erika absolut måste ta ett test om hon ska komma hem – för att skydda sin kära mormor.

– Hon måste göra ett test innan hon kommer hem, det är helt klart liksom, säger Gunilla och avslutar:

– Mamma är ju alldeles för svag, det går inte. Hon kan inte överleva det.

FOTO: GUNILLA PERSSON, INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN