TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gunilla Persson om misstankarna om bidragsfusket: "Jag hade ingen aning"

11 feb, 2015 
AvMagdalena Divina Khodr
Gunilla Persson är misstänkt för bidragsfusk. Men själv är hon inte orolig: "Fallet kommer med all säkerhet att läggas ned", säger Gunilla till Hänt.
Annons

Hollywoodfrun Gunilla Persson, 56, har i över en vecka varit misstänkt för bidragsbrott och bedrägeri efter att det inkommit en anmälan från Försäkringskassan gällande misstanke om bidragsfusk. Själv blev tv-profilen underrättad om misstankarna under onsdagsmorgonen via Expressen.

– De ringde upp mig och talade om att jag var polisanmäld. Hade ingen aning. Detta var ju minst åtta år sedan, berättar Gunilla för Hänt.

Enligt henne har hon inte tagit emot några bidrag på många år eftersom de inte varit bosatta hemma i Sverige. Under Erikas, 12, barndom gick dottern i svensk skola i Högsjö där hon tog del av den svenska undervisningen då de bodde hemma stora delar av året.

Enligt polisens arbete som inleddes samma dag som anmälan kom in den 5 februari ska det röra sig om barnbidrag för dottern och uppgå till en summa av 332 000 kronor, en siffra som Gunilla ställer sig frågande till.

Annons

– Jag bad Expressen på mina bara knän, skriv inget förrän jag har fått pratat med polisen, ändå blev det första sidan med en mindre rolig rubrik, säger Gunilla.

Gunilla själv hävdar att hon inte mottagit dessa bidrag med ohederligt uppsåt och namnger en person som hon starkt misstänker försöka sätta dit henne.

– Problemet är hur det ska handläggas eftersom brottet ska ha ägt rum i USA. Därmed blir det inte riktigt klart hur en eventuell lagföring kan ske, säger kriminalinspektör Claes Petterson vid Eskilstunapolisen till Expressen.

Det brott Gunilla står misstänkt för är sannolikt ett för litet brott för att Sverige ska begära utlämning– men Hollywoodfrun är inte orolig för att det kommer några påföljder.

– Fallet kommer med all säkerhet att läggas ned. Jag ska tala med två utredare till i morgon, avslutar Gunilla.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons