Svenska Hollywoodfrun Gunilla Perssons ovanliga ord om pappan

Gunilla Persson

Gunilla Perssons kamp för att mamma Iris ska få den bästa vården fortsätter.
I ett blogginlägg berättar Hollywoodfrun nu varför hon vägrar att mamman ska hamna på hospice.
Det skulle döda henne omedelbart", skriver hon.

Gunilla Persson, 62, slog som bekant igenom hos svenska folket för sin medverkan i Svenska Hollywoodfruar. I serien fick tittarna följa Gunilla, dottern Erika, 19, och mamma Iris, 95, under deras spektakulära vardag.

Sedan en tid tillbaka vårdas dock mamma Iris på sjukhus för bland annat lunginflammation och demens. Men Gunilla är inte alls nöjd med den vård som mamma Iris får. Snarare tvärtom.

Enligt tv-profilen har sjukhuset gjort en del fel som påverkat mammans hälsa negativt – vilket hon med all tydlighet berättade i ett inlägg på Instagram för en tid sedan.

Gunilla Persson är besviken på sjukvården

I inlägget skrev hollywoodfrun bland annat att läkarna inte vill ha kvar hennes mamma på sjukhuset, på grund utav att låg försäkringen.

Många stora, grymma fel har gjorts och hade det inte varit för att jag är så engagerad och att jag har vårdgivare så hade mamma varit död nu”, skrev hon.

BORTA Idol försvinner från tablån – TV4:s besked

Det hela slutade med att Iris fick byta sjukhus. Hur länge hon kommer bli kvar där på det nya är oklart. Men i ett blogginlägg berättar Gunilla nu varför hennes mamma aldrig blir utskriven.

Det beror inte på att hon är så sjuk så hon måste stanna kvar på lasarettet. Mamma har överlevt allt och är så starkt och modig och hennes vilja att leva är så tydlig för oss alla. Anledningen till att hon inte får komma hem när att sjukhusets ´”case manager” inte har kunnat hitta en ”home health agancy” som kan ta hand om henne hemma med sjuksköterskor etc.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Gunilla Perssons ovanliga ord om pappan

Vidare i blogginlägget skriver Gunilla att hon vägrar sätta mamma Iris på ett hospice. Anledningen är att, så fort hon blir sämre och behöver vård kommer de springande med sitt ”jädra” morfin.

Att morfin behövs i vissa fall i slutskedet av livet är ju helt klart, men inte i mammans fall. Min pappa hade benmärgscancer och det var så hemskt med så svår värk, då måste man ge morfin. I mammas fall som inte har värk så skulle morfinet, med hennes låga blodtryck, döda henne ganska omedelbart ”, skriver Gunilla.

LÄS OCKSÅ: Erika Perssons starka ord om vännen efter kärleksfulla bilderna ihop

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons hyllning till dottern Erika Persson på födelsedagen

FOTO: privat

SENASTE NYTT!